
M. Cengiz Poyraz
m.cengizpoyraz@gmail.com
(Bu hafta gündemin önemine binaen Çocukluğumun Kasabası Nallıhan Yazımıza ara verdik.Haftaya devam edeceğiz İnşallah.)
Başlık çok eski bir deyiştir. (Akıl için tarik birdir.) Her insan kendine özgü bir anlayışa sahip olsa da, sonunda daima ortak bir noktada buluşulur, anlaşılır. Zira her zaman tek doğru vardır.
Son elli yılda sistematik bir şekilde yapılandırılan etnik gerilim, vahşi batının Ortadoğu üzerindeki hesaplarında büyük bir handikap olarak görülen Türkiye’nin başına çorap örerek kendi derdine düşürülmesi amacına hizmet etmektedir.
Bunun için uygulamaya sokulan iki önemli programdan birincisi bu topraklarda yaşayan Kürtlerle Türklerin birlikteliklerinde en önemli etki olan İslam kardeşliği ilkesini, etkisizleştirme planıydı. Bunun için son elli yılda doğuda etkin olarak varlığını sürdürmekte olan medrese kültürü tamamen yok edildi. Tasavvufi topluluklar akamete uğratıldı.
İkinci olarak Nüfus politikası uygulanarak Kürt nüfusun artırılması teşvik edilirken Türk nüfusa Tek çocuk telkin edildi. Uluslar arası teşkilatlar Türk nüfusu kontrol altına alabilmek için parasız doğum kontrol ilaç ve malzemeleri dağıtarak dengeleri değiştirdiler.
Bu çalışma ile sürekli artan Kürt nüfus geçim sıkıntısı içine düşüyor, sonrada kendilerine “Bak sen ne kadar kötü şartlarda yaşıyorsun. İkinci sınıf insan muamelesi görüyorsun” denerek tahrik ediliyor ve bileniyor, gerektiğinde kullanılmak üzere potansiyel bir çatışma gücü haline getiriliyordu.
Bu süreçte kazanımları aktif halde tutabilmek için PKK olgusu oryaya çıkarıldı ve yıllarca hem kin ve düşmanlık duyguları geliştirildi, hem de bu işleri tezgahlayan güçler yıllarca kendilerine silah pazarı oluşturarak ticaret yaptılar. Yanı sıra Türkiye’nin ekonomik gücü bu işle yıpratılarak orta doğuda hâkim bir duruma gelmesi engellenmiş oldu.
Bir taşla kuş katliamı. Keser döndü sap döndü. Gün geldi hesap döndü. Bu gün Türkiye’nin Orta doğu üzerindeki rolü değişti. Şimdi yıllarca süren değişimin hızla ters yüz edilmesi gerekiyor. Değişim sürecinin hızlandırılabilmesi için de halkın ikna edilmesi şart.
Akil adamların aklıyla bu işin üstesinden gelmeye çalışması pek de kolay bir iş değil. Bir şeyi nerede kaybettiyseniz ora aramalısınız. Bu ayrı düşüşün tek panzehir var o da İslam kardeşliğidir.
Zira Yüce Allah c.c. “İNANANLAR ANCAK KARDEŞTİR. Müslüman’a Müslüman kardeşinin malı canı ve namusu haramdır. Kim buna uymazsa bilsin ki varacağı yer cehennemdir.” Diyor.
İşte bu açık seçik hüküm, etnik kimliği ne olursa olsun inanan her kesin kabul etmek zorunda olduğu ortak buluşma noktasıdır. Huzurun bulunabileceği tek adrestir. Bu ayrı düşürülmüşlüğün bundan başka bir merhemi de yoktur.
Akil insanların öncelikle akıl etmesi gereken meseleleri budur. Bunun tesisi için çalışmalıdırlar.
İğreti çözümlerle sonuca gitmeye çalışmak zaman kaybı olur. Malum sözdür “Taşıma su ile değirmen dönmez.”
Gam ve telaş sizlerden uzak olsun efendim.
Huzur bulun, hayırla kalın.
AKIL OLAN NEYLER ATA MALİ. AKİL OLMAK DEMEK İSLAMI BİLMEK DEMEK SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ İSLAMİ ÇÖZÜM YOKSA ÇÖZÜM OLMAZ. CAHİLİYE DEVRİNE BENZER BİR DEVİR GİBİ OLUR ALLAH AYDINLIK VERSİN İSLAM KARDEŞLİĞİ VE ÜMMETCİLİK OLMAYINCA OLMAZ






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!