• resmi ilanlar

15 TEMMUZ'UN İZLERİ BOLU'DA MASAYA YATIRILDI

03/07/2026 13:04

Bolu Valiliği ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "Bir Gecenin Ardından: 15 Temmuz ve Yeni Türkiye" programında, 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi, toplumsal ve medya boyutları ele alınırken, vatandaşların gösterdiği direnişin Türkiye'nin yakın tarihindeki önemi vurgulandı.

Bolu Valiliği ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi iş birliğinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen "Bir Gecenin Ardından: 15 Temmuz ve Yeni Türkiye" programı, BAİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salon'da gerçekleştirildi.

Programa Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Emrah Işık, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Yiğit, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

PROGRAM ŞİİR DİNLETİSİYLE BAŞLADI

Etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında liseler arasında düzenlenen şiir yarışmasında Türkiye ikincisi olan Betül Kocakaya'nın "Hürriyete Akan Gece" adlı şiirini seslendirmesiyle başladı.

Panelin moderatörlüğünü BAİBÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aktan üstlenirken, gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ile siyaset bilimci Elif Şahin konuşmacı olarak yer aldı.

“15 TEMMUZ TÜRKİYE AÇISINDAN BİR MİLATTIR”

Panelde konuşan Siyaset Bilimci Elif Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminde vatandaşların ortaya koyduğu direnişin geçmiş darbelerden çıkarılan derslerin bir sonucu olduğunu belirterek, "15 Temmuz Türkiye açısından bir milattır." ifadelerini kullandı.

Şahin, yaşananların yalnızca bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir işgal girişimi olduğunu vurgulayarak, devlet geleneğine sahip ülkelerde bu tür girişimlerin başarıya ulaşmasının zor olduğunu söyledi. Türkiye'nin 15 Temmuz sonrasında savunma sanayisinde önemli bir ivme kazandığını ifade eden Şahin, İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan uluslararası sistem ve kurumlara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

“ASIL KAHRAMANLAR SOKAĞA ÇIKAN VATANDAŞLARDI”

Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ise konuşmasında 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan vatandaşların gösterdiği direnişin tarihte benzeri görülmemiş bir mücadele olduğunu söyledi.

Karagöz, "15 Temmuz'da asıl kahramanlar sokağa çıkan vatandaşlardı." diyerek darbe girişiminin medya boyutuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yurt dışında Türk milletine duyulan saygıya birçok kez tanıklık ettiğini ifade eden Karagöz, darbe girişimini planlayanların halkın böyle bir direniş göstereceğini öngöremediğini belirtti. Türkiye'de kamuoyunu etkilemeye yönelik çeşitli manipülasyonların yapıldığını dile getiren Karagöz, bu konuda çeşitli örnekler de paylaştı.

PLAKET TAKDİMİYLE SONA ERDİ

Programın sonunda moderatör Prof. Dr. Ercan Aktan ile panelistler Taha Hüseyin Karagöz, Elif Şahin ve şiir yarışmasında derece elde eden Betül Kocakaya'ya, Bolu Valisi Abdulaziz Aydın ile BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Yiğit tarafından plaket takdim edildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: