• resmi ilanlar
Kemal Bilsel Sarısözen [email protected]

SİYASİ TERBİYE

15.10.2012 00:26:11

Sayın Okurlar;

EDEP, DİNİN ÜÇTE İKİSİDİR DERLER. BU KEYFİYET, İNSAN OLARAK YARATILMANIN BİR GEREĞİDİR, BİR ÖZELLİĞİDİR. Bilemiyorum ama bu konuda, siyasilerin, bil hassa Sayın Milletvekillerinin özellikle seçmenlerine, halkına örnek olmaları gerekmez mi? Bazen, öyle beyanlar, öyle davranışlar sergileniyor ki, hiç mi hiç yakışık almadığı, gibi şık da olmuyor. Hani derler ya ( pişman olacağın sarhoşla bir daha düşme) Nitekim, karşılıklı hakaretlerden, birbirlerine tazminat davası açan, az mı siyasi var.

Sayın Okurlar;

Bilinmelidir ki edep, en hayırlı mirastır. Şairimiz BASİRİ HALİL edep konusunda şöyle söylüyor;

EDEPSİZE, EDEP ÖĞRETMEYE EDEP GEREK

EDEPSİZ, İTMEZ EDEPSİZDEN, İKTİBAS-I EDEP

Sayın Okurlar;

Kişi, refikinden azarmış. Söz söyleme sanatı ise, bundan böyle çok önemlidir. Abdestsiz sofuya namaz dayanmaz. ACEM KILICI GİBİ HER TARAFA KILIÇ SALLAYANLARIN,

 BAZEN KINI ELİNDE KALIR. BASKIDAKİ ALTINDAN, ASKIDAKİ SALKIM DAHA İYİDİR. Yani, baskı ile, etkiyle hep benim demek, aslında şeytan düşüncesidir. Kanati acizem odur ki siyasetçi, evvela yaptığı siyaseti bilecektir. Ben siyasetçi değilim ama bu da benim, siyaseti bilmiyorum anlamına gelmez. HER İSTEDİĞİNİ SÖYLEYEN, BİR GÜN İŞİTMEDİĞİNİ İŞİTİR. BİLİNMELİDİR Kİ EN BÜYÜK SANATKÂRLIK, HAREKETLERİ İLE SÖZLERİNİ AKORT EDEBİLMELİDİR.

Sayın Okurlar;

Ben, yeterlilik belgesi ile mezun olmadım. Fakülte yıllarım da bil hassa kamu yönetimin de uzun süre siyasi tarih dersleri gördüm. Sayın hocam Prof. Dr. ORHAN MELİH KÜRKÇÜER bize, siyasetin ve siyasi tarihin ne olduğunu çok iyi anlatmıştı. Kendisini buradan minnetle anıyorum. Yine bilinmelidir ki siyaset bir ilim değildir, bir sanattır. Gerçek siyasetçi ( birini aldatan, ötekini aldatır diyor) Mümkünse, unvanları, makamları bir tarafa bırakalım da onların mevzuatlar içerisinde ki hukuki ağırlığını, sorumluluğunu ve yetkilerini kullanmada bir kusur işlemeyelim. Önemli olan işimizi bilerek yapmaktır. Genelde, şekilci, şovmen, afaki, cılız bilgilerle işleyen ve yürüyen bir kafa, sonunda gelir çengele takılır. Önemli olan hizmette faydalı, verimli olmak, bir şaibeye yer bırakmamaktır.

 

KÖŞEMDEN BİR GÜNCELLEME

(kararı siz verin)

UYDURUK İKİ EŞKİYA HATIRASI

Efendim;

Tokat’ın Turhal ilçesinde, bir darbı mesele vardır. Olay kısaca şöyle; birbirlerini hiç istemeyen sevimsiz ve kendilerini yiğitlikle tanıtan ancak yan yana geldikleri zaman da yalakalığı da elden bırakmayan iki avamı düşünceli insan, Turhal köprüsünde karşılaşırlar. Küçük olan büyüğüne şöyle seslenir. (Yedi dünyayı gezdim bu arada ancak iki büyük yiğit tanıdım. Bunlardan birisi sensin ama ötekini söylemiyorum. Büyük olanda ona sarılırken şöyle konuşur; YAVRUM; BUNU BİLMEYEN Mİ VAR? ELBETTE Kİ DİĞERİ DE SENSİN.) Ne diyelim. Bu dünyanın hali böyle, gider yalan yahşi böyle, söyledikçe engin söyle, engin ol gönül, engin ol.

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Yazarın son yazıları

Yazarın TÜM YAZILARI

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: