
Kemal Bilsel Sarısözen
kbsarisozen@boluekspres.com
Sayın Okurlar,
Seçim konuşmaları, bitmek tükenmek bilmiyor. Yapılan vaatlerin, verilen sözlerin, haddi hesabı yok. İnşallah diyelim, hayırlısını bekleyelim. Ben, şahsen böyle konuşmaları, 50 senedir dinlerim. Bu kalabalık sözlerin birçoğu, şimşeğin, gözü yalaması gibi, bir anlıktır, bundan dolayı bir anda gelip geçer. Çoğu kez, her şey sandıklar açılıp sonuç alınıncaya kadardır. Ondan sonra (SEN SAĞ BEN SELAMET) Netice itibariyle, son söz, seçmene haydi güle güle ile biter.
Sayın Okurlar,
Vatandaş görüyor, düşünüyor, biliyor ve yorumluyor. Çok söze ne gerek var? HAYATINDAN, İŞİNDEN, GÜCÜNDEN, GELECEĞİNDEN MEMNUN OLANLARI VEYA OLMAYANLARI, BİZ KİŞİNİN KENDİSİNDEN DAHA MI İYİ BİLECEĞİZ. Zeki vatandaş (ensesinden bilir mahbû bı, bundan böyle, sen söyle sen dur misali, pek tabiî ki tersinden dahi okur mektubu.) Arife günü, yalan söyleyenin, bayram gününde yüzü kara çıkarmış. Birkaç oy uğruna fazla söze bilmem ki ne gerek var.
Emrah-ı olduğun hace-i tasnif
Ne hacet eylemek, arife tarif.
(Emrah)
Senelerce evvel, Kayseri’ye deniz getirip, liman kuran sözlerden alalımda, koskoca bir devlet bütçesini ortaya dahi koysak, yinede yetişemeyecek kadar, az mı vaatler dinledik. Yarım asırdır, bu yönde az mı laf edildi. Pek tabii inanan inanır, inanmayan inanmaz, o ayrı mesele. Ancak, denenmiş, denenmez. Nitekim asmanın dibinde izi olanın, pek tabiidir ki üzüm yemeye yüzü olur. Önemli olan, DOĞRU İNSANA, DOĞRU SÖZE CAN KURBAN MESELESİDİR.
Sayın okurlar,
Bırakalım her şeyi bir tarafa, cumhuriyet kurulduğundan beri, bugüne kadar, seçimlerde (dokunulmazlık) sözlerle kaldırılır, ancak, fiiliyatta bugüne kadar kalktığını kimse görmemiştir. Biz, bu ince hesaplar içerisinde, az zaman geçirmedik. Bu seferde bekleyeceğiz. İnşallah kalkarda, ilk utananda ben olurum. Millet artık, kuş değil ki avcının üflediği, tuzaklı kuş sesine doğru uçsun. Kazanmayı, ekinle kıyas edelim. Yani ekmedikçe, mal kazanılmaz. Ağzın etrafındaki, tasdik köpükleri, çoğu kez sarhoşluğun, iştiyakının şahidi olur. Bütün meselesi, sadece ve sadece mala, mevkie ve paraya bağlanan gönüller, neticede ya toprağa ya da kara suya zebundur. Hayat elbette ki bir mücadeledir. Bu halk, cahil değildir. Onun için, cahilin sonunda gördüğünü, akıllı halk, önceden görüyor. Gerçeğin dışındaki inanılması zor her yalan, yarasanın mağarada dönmesi gibi kendi etrafında döner durur. Zavallı yarasada zanneder ki ben güneşe yaklaştım. Defaatle bu köşemden yazmıştım. GENELDE ÇOK SÖZ, BOŞ SÖZDÜR. BUNDAN DOLAYI MOLOZ GİBİDİR. HAKTAN BAŞKASI FAZLA ÖVÜLÜRSE, O BİR YERDE KÜFÜR OLUR. HERŞEY, ASLI İLE KAİMDİR. BİRDE, BÜTÜN BU İŞLERİN VE VAATLERİN, HER İKİ DÜNYADA DA HESABININ VERİLMESİ VARDIR. Doğru birdir. Sözü uzatmanın, gevelemenin bir anlamı yok. Lüzumundan fazla yapılan sözleri, toplantıları bırakalım da, meselenin gerçeklerinden aslı olanları ve yapabileceklerimiz söyleyelim. AZDA ÖZ VE GERÇEK DAHA İYİ DEĞİL Mİ?






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!