
Yetiştiricilerle sohbet eden Vali Ahmet Ümit; “Bütün sene emek veriyorsunuz ve Kurban Bayramı'nda piyasa şartları dahilinde onun karşılığını hak ediyorsunuz” diyerek vatandaşlarımıza hayırlı ve bol kazançlar diledi, Kurban Bayramlarını kutladı.
Üreticilerle sohbet eden ve açıklamada bulunan İl Müdürü İzzet Murat;
"Yaklaşan bayram öncesi yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın dini vecibelerini sağlıklı şekilde yerine getirmesi için kurum olarak bayram öncesi ve bayram sürecinde kontrol ve denetim görevlisi arkadaşlarımız görevlerine devam edecek. Burada satışı yapılan hayvanların kurbanlık vasfını taşıyıp taşımadığı, yaşı, sağlık durumu, dişi hayvanların gebelik muayenesi ve benzeri konularda hekimlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Kurban edilecek hayvan sağlıklı, düzgün, azaları tamam ve besili olmalıdır. Deve ise 5 yaşını, sığır ya da manda ise 2 yaşını, koyun ya da keçi ise 1 yaşını doldurmuş olması gerekir. Ancak koyun ya da keçi türü hayvanlar besi durumu açısından 1 yaşındakilerle aynı ise altı ayını tamamladıktan sonra da kurban edilebilir. Vatandaş hayvanı ayakta görsün. Sağlıklı hayvan dik ve düz durur, gözleri canlıdır, geviş getirir. Vatandaşlarımız alacağı kurbanlık hayvanın tür, ırk, cinsiyet, yaş ve aşılama bilgilerini https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr web sayfasından ya da "HaySag" (https://play.google.com/store/apps/details?id=io.icon.HaySagApp&hl=tr) isimli mobil uygulamasından küpe numarasını girerek öğrenebilir.
Kurban kesecek vatandaşlarımız, kestikleri kurbanın küpe numarasını müdürlüğe bildirmelidir. Kesilen hayvanlar sistemden düşülecektir. Bizim talebimiz, vatandaşın kurban kestiği yerlerde atıklarını çevreye atmamaları, bırakmamaları. Bu bir evsel atık değil, hayvansal atık. Bunları normal evsel atıkların bulunduğu çöp alanlarına bırakılmaması lazım, çevre sağlığı açısından, insan sağlığı açısından bu önemlidir. Mezbaha haricinde kesim yapacak olan vatandaşların, kestiği hayvanların kulak küpe numaralarını, muhtarlar veya kendileri aracılığıyla bizlere bildirmeleri. Bu hayvanları sistemde kesildi diye düşmemiz gerekmektedir.
Kurban bayramının üreticilerimiz adına kazançlı ve bereketli vatandaşlarımız adına hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!