• resmi ilanlar

ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİNDE EĞİTİM TATBİKATLARI DÜZENLENDİ

18/12/2020 11:00

Ormanların yangınlara karşı daha etkin korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi amacıyla her yıl belli bir program çerçevesinde yapılan ve 2020 yılında yaşanan orman yangınları sonrası yapılması daha da önemli hale gelen orman yolları için Orman Genel Müdürlüğünce ülkenin her yerinde yol şebeke planlarında yer alan yeni orman yollarının yapımı ile mevcut orman yollarının tamir ve bakımlarına ağırlık vereceği belirtildi.

2020 yılında yapımı gerçekleşen 181 kilometre yeni orman yolu ile büyük bir başarıya imza atan Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce 2021 yılında hedef büyütülerek yol şebeke planında yer alan yeni orman yollarının yapımına büyük önem verileceği ifade edildi.

 

 

Bu kapsamda Bolu Orman Bölge Müdürlüğü dâhilindeki ormanların yangınlara karşı daha etkin korunması, ormanların geliştirilmesi ve işletilmesi amacı ile 2021 yılı yol programında yer alan orman yollarının yapımıyla ilgili Bolu İlinde Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Değirmenözü İş Merkezi ve Düzce İlinde Derinoba Orman İşletme Şefliğinde eğitim tatbikatları düzenlendi. Eğitim tatbikatlarına Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, Bölge Müdür Yardımcısı Yılmaz Yıldız, Makine İkmal Şube Müdür V. Serkan Yüksel, İşletme Müdürü Ahmet Toklu, İşletme Müdürü Turgay Kağan, İşletme Müdür Yardımcıları ile Bolu ve Düzce İllerinde yer alan 12 Orman İşletme Müdürlüğünden teknik personel katıldı.

 

Tatbikatlar öncesi gerçekleştirilen toplantılarda, katılımcılara; Orman Yol Etüt işinin 292 Sayılı Orman Yollarının Planlanması Yapımı ve Bakımı Tebliğine göre irdelenmesi, Orman yolu etüdünün niçin gerekli olduğu, programa alınacak yolların hangi amaca yönelik seçilmesi gerektiği ile yol etüt öncesi büroda yapılması gerekli teknik işleri içiren bilgilendirmeler yapıldı.

 

Daha sonra arazi üzerinde tatbikat safhasına geçildi, Tatbikatta, haritanın araziye uygun yönüne konması, harita üzerine işlenen yol güzergâhının araziye oturtulması, araziye aplike edilecek eğimin tespiti, ölçüm lata boyunun ayarlanması, klizimetre ile meyil okunması, yamaç meyili ve yamaç klaslarının tespiti ve tespitlerin etüt karnesine işlenmesi çalışmaları her bir teknik elemana tatbik ettirilerek yol etüt çalışması gerçekleştirildi.

 

Arazi tatbikatlarından sonra tekrar büroya dönülerek bu kez elde edilen verilerin metraj cetveline ve sonrasında Keşif Özeti ve Yaklaşık Maliyete çevrim süreci anlatıldı. Konu ile ilgili karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerilerinin görüşülmesinin ardından eğitimler sona erdi.

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: