
Bursa'da etkili olan sağanak yağışlar, Kestel İlçesi'ne bağlı 130 haneli Dudaklı Köyü'nde sele dönüşmüş, yaşanan selde 6 vatandaş hayatını kaybederken binlerce dönüm ekili alan sular altında kalmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli dün bölgeye giderek durum hakkında bilgi almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da, Bursa'nın Kestel İlçesi'nde aşırı yağışın yol açtığı selde hayatını kaybeden kişilerin yakınlarıyla telefonda görüşerek taziyelerini iletmişti.
VATANDAŞLARI TEK TEK DİNLEDİ
Dudaklı Köyü'nün bugün ki ziyaretçisi ise Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin oldu. Metin, selde hayatlarını kaybeden vatandaşların yakınlarına taziyesini ilettikten sonra, bölgedeki meydana gelen zarar hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla tek tek görüşerek sorunlarını dinleyen Bakan yardımcısı Metin, mağduriyetlerin giderilmesi için talimat verdi. Bakan yardımcısı Fatih Metin burada yaptığı açıklamada, “Tabi öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah rahmet, tüm ailelere sabır diliyorum. İlk günden itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla devlet olarak burada vatandaşlarımızın yanındayız. Dün İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli beyefendiler buradaydı. Gerekli incelemeleri yaptılar. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe yönetimimiz kriz yönetim merkezi kurarak gerekli müdahaleleri yaptılar. Şimdi bizde incelemelerimizi yaparak, vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın ki, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla tüm zararlar telafi edilecektir. Biz vatandaşımızın gözyaşını silmek, derdine derman olmak için buradayız. Rabbim bir daha böyle bir felaket göstermesin” ifadelerine yer verdi.
MAĞDURİYET GİDERİLECEK
Tarım ve Orman Bakan yardımcı Metin açıklamasının devamında, “Selden 5 ilçe ve 43 köy zarar gördü. Tarımsal alanlarda büyük zarar gördü. Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'nin de dün belirttiği gibi, ORKÖY kapsamında 2 Milyon lira hibe desteği verilecek. DSİ olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında hayvancılık anlamında da zarar gören vatandaşların zararları en kısa zamanda telafi edilecek” dedi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!