
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ), Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’nde birçok teknolojik yenilik öğrencileri bekliyor. Kütüphanede şu an 120 bin doküman bulunurken, ilerleyen aylarda bu sayının 300 bine ulaşacağı öğrenildi.
Haber: Ece SİDİLLİ
Öğrencilerin dört gözle açılmasını beklediği Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi, 25 Kasım Pazartesi günü Binali Yıldırım’ın katılımıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Kütüphanenin açılmasıyla beraber öğrencilerin ilgisi de yoğun oldu. Kütüphanede şu an 120 bin doküman bulunurken, bu dokümanların 300 bine ulaşması bekleniyor. Kitap okuma salonları 17.00’ye kadar açık olacak ve zemin katta bulunan çalışma salonu 24.00’e kadar ziyaretçilerin kullanımına açık olacak. Kütüphaneyi kullananların ilgi ve isteklerine göre şekillenecek olan kullanım saatleri, ilerleyen günlerde kütüphanenin girişinde bulunan istatistik verilerine göre belirlenecek. 14 adet bireysel, 8 tane grup çalışma salonunun bulunduğu kütüphanenin kapasitesi ise bin kişilik.
TEKNOLOJİK YENİLİKLER OLACAK
Kütüphane içinde kullanıcı ve kütüphane görevlisinin iletişimini ve eksikleri en aza indirmek amacıyla kitap giriş çıkışları, kütüphane girişinde alınan kartlar ve kartların üzerindeki şifreli barkod üzerinden gerçekleşiyor. Her kata ayrıca yerleştirilen danışma ofisleri de ziyaretçilerin sorun ve istekleri için hazırda bekliyor. Önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi beklenen Radyo Frekans ID sistemi ile kullanıcıların, üniversite kimlik kartlarının değiştirilmesi ve kütüphane sistemi ile tüm kullanıcıların bilgisayar üzerinden takip edilebilecek. Sistemin veri tabanında var olduğu kart değişimi ile birlikte kullanıcıların raftan izinsiz bir şekilde kitap dahi alamayacak ve her şeyin kayıtlar dahilinde gerçekleşecek.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!