
Bolu Valiliği ve Karayolları Genel Müdürlüğü iş birliğinde Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul-Ankara yönünde kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek amacıyla tatbikat yapıldı. Tatbikat öncesinde Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi Bakım İşletmesinde bulunan kamera kontrol merkezinde Bolu Dağı Tüneli Kontrol Merkezi Bakım İşletmesi Şefi Murtaza Beşiroğlu'dan brifing aldı.
Daha sonra Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından başlatılan tatbikat kapsamında, tünel içerisinde otomobil ve hafif ticari aracın karıştığı ve yandığı varsayılan trafik kazasına müdahale için çalışma başlatıldı. Senaryo gereği, kontrol merkezinden araçların kaza yaptığının görülmesi üzerine ekipler tarafından yolun İstanbul-Ankara yönü ulaşıma kapatıldı. Kazanın olduğu alanda ve tünelin içerisinde Karayolları ekipleri tarafından önlem alındı.
Olay yerine gelen Karayolları Yangına İlk Müdahale ve Trafik ekipleri tarafından yanma ihtimaline karşı araçlarda soğutma çalışması yapıldı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçlar içerisinde sıkışan iki yaralı kurtarıldı. Yaralılar olay yerinde yapılan müdahalenin ardından sağlık ekipleri tarafından ambulanslara taşındı. Kaza yapan araçların olay yerinden çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yol ulaşıma açıldı.
Bolu Valisi Ahmet Ümit tatbikat ile ilgili yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, “Bolu Dağı Tüneli Ankara-İstanbul istikametinde en önemli geçiş noktalarından bir tanesi. Bu tünel normal zamanlarda günde 30 binin üzerinde, bayramlarda ve benzeri tatillerde günde 100 binin üzerinde araç geçişini sağlamaktadır” diye konuştu. Bolu Dağı Tüneli'nin önemli bir geçiş noktası olduğunu anlatan Vali Ümit, aynı zamanda tünellerin hassasiyet taşıdığını, bu durum göz önünde bulundurularak Karayolları Genel Müdürlüğü ve Valilik iş birliğiyle bir tatbikat gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Vali Ümit, “Bu tatbikatın amacı muhtemel kaza, sabotaj vb. problemlere karşı önceden tecrübe kazanmak, aksaklıkları görmek ve o aksaklıklara karşı tedbirler almaktır. Bugün arkadaşlarımızla birlikte burada özünde yaklaşık 25-30 dakika süren, genel olarak da bir saati bulan başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Tatbikata, Karayolları Yangına İlk Müdahale ve Trafik, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü, Otoyol Büro Amirliği ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler katıldı. Elif Erdoğan






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!