• resmi ilanlar

ÇİZMECİ MOTEL'DEN ÖRGÜT EVİNE

24/01/2018 11:00

FETO/PDY terör örgütü üyelerinin dershaneye giden öğrencileri üniversitede barıma sorunlarına yardımcı olacakları bahanesiyle kandırdıkları ve örgüt evlerine yerleştirdikleri öğrenciler adına hat aldıktan sonra bylock yükleyerek örgütsel görüşmeler yaptıkları ortaya çıktı. Bolu'da AİBÜ'de okuyan 3 üniversitesi öğrencisi, terör örgütünün öğrenci evlerinde yapılanları anlattılar. Bolu'ya gelen üniversite öğrencilerinin önce Çizmeci Motel'de kaldıktan sonra, yapılan mülakatların ardından örgüt evlerine dağıtıldıkları ortaya çıktı.

Haber: Ebru EYVAZOĞLU

Bolu’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencileri FETO/PDY terör örgütüne kazandırmak için çalışma yapıldığı ortaya çıktı. Bulundukları illerde örgüte müzahir dershanelere giden yurtlarda kalan öğrenciler, üniversiteyi kazandıktan sonra konaklama sorunları dile getirilerek örgüt evlerine yönlendirildiler. Örgüt evinde namaz kılmayı zorunlu kılan ve Fetullah Gülen cd ve kitapları okutan, evin kurallarına uymayanları başka evlere ceza olarak gönderen abiler, kural tanımayan öğrencileri kazanmak için de imamlık teklifinde bulunmuşlar.

Bolu’da AİBÜ’de okuyan 3 üniversitesi öğrencisi, terör örgütünün öğrenci evi gerçeğini anlattılar. Tutuksuz olarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan öğrenciler, evde kaldıkları arkadaşları ve üst düzey örgüt yöneticilerinin de kimlikleri hakkında bilgi verdiler. Üç üniversite öğrencisine da öğrenci hattı aldırdıktan sonra bylock yüklendiği ve örgütsel görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı.

DERSHANE CEMAAT EVİNE GÖNDERMİŞ

AİBÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden mezun olan sanık Adem A., “Ben 2012’de Yozgat Boğazlıyan’da Maltepe Dershanesine gittim. O dönem ilçede iki dershane bulunmaktaydı. Maltepe Dershanesi’nin şartları daha iyi olduğundan burayı tercih ettik. 2013-2014’te AİBÜ Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünü kazandım. Sınavdan sonra beni eğitim gördüğüm dershaneden aradılar. Bana Bolu’da ikamet konusunda yardım edebileceklerimi söylediler. Beni Gökhan Bostancı adlı kişiye yönlendirdiler. Ankara’da Maltepe Dershanesi’nde bu kişiyle görüşme yaptım. Bu kişinin örgüt içindeki görevini bilmiyorum. Bana evin imkanlarından bahsetti. Kendi evlerinde güvenle kalabileceğimi söyledi. Bolu’da Köroğlu yurdunun çıktığını öğrendim ama yurdun şartlarının iyi olmadığını gördüm. Beni Bolu’da Dindar Tabi ile tanıştırdı. Birinci sınıf ilk döneminde kaldığım eve getirdi. Bahçelievler M. Apartmanında Abdullah G., Emre Talha G., Uğur A. ve Fatih T. ile kaldım. İkinci dönemde Fatih T.  ayrıldı. Evden sorumlu o kişiydi. Yerine Hikmet K. isimli biri geldi. Ben Hazirana kadar kaldım. Fakat evden ayrılmayı kafama koyunca arkadaşlarımla ev tuttuk. Yapıyla bağlarımı kestim. Bir daha da malum yapıyla bir irtibatım olmadı” dedi.

“ALDIĞIM HATTIN NUMARASINI DAHİ BİLMİYORUM”

Bylock tespit edilen hattı da kendisinin kullanmadığını söyleyen Adem A., “2013 Aralıkta cemaat evinde kaldığım dönemde isminin bize ismini Burak olarak tanıtan fakat sonradan Gökhan olduğunu öğrendiğim bir abi, Emre Talha G.  ve bana para verip öğrenci hattı çıkarmamızı istedi. Biz de çıkardığımız hatları kendisine teslim ettik. Ben almış olduğum hattın numarasını dahi hatırlamıyorum. Üzerinde bylock tespiti yapıldığı söylenen telefonu ben hiç kullanmadım. Adı geçen Ferhat C. isimli şahsı da hiç tanımıyorum. Suçsuzum” dedi.

“SABAH NAMAZINDAN SONRA KİTAP OKUTULUYORDU”

Yurda göre daha az para vereceklerini söyledikleri için evde kalmayı kabul ettiğini belirten Kaan A. “Ben Çanakkale’de Anadolu Lisesi’nde okudum. Okul dönemimde yurt bulmak zorunda kaldım. Biri Süleymancıların diğeri de Fetullah grubunun yurduydu. Süleymancıların yurdu daha sıkı olduğu için rahat olur düşüncesiyle Fetullah grubuna ait yurdu tercih ettim. Lisede o yurtta kaldım. Yurtta namaz dışında bir faaliyet yoktu. Lise 3’te ilçede özel bir yurt açılınca orada kalmaya başladım. Fakat maddi sorunlar nedeniyle liseyi Pendik’te tamamladım. Üniversiteye hazırlık için Fem dershanesine gittim. Dershanede her öğrenciden sorumlu rehber öğretmen vardı. Benden sorumlu öğretmen Mehmet Nuri Yılmaz isimli fizik öğretmeniydi. AİBÜ matematik bölümünü kazandım. Bu hoca bana konaklama ihtiyacımın karşılanacağını söyleyip beni yapıya yakın şahıslarla irtibatlandı. Bolu’ya gelince terminalden alindim. Çizmeci Motel’e götürdüler. Burada kod adının Ömer olduğunu öğrendiğim şahıs ile görüştüm. Bu şahıs bana öğrenci evlerinde kalmamın maddi olarak daha uygun olacağını yurtta 500 TL, evde 100 TL vereceğimi söyledi. KYK başvurum da olumsuz olunca evi tercih ettim. Karamanlı ’da Arap Abdullah Apartmanında kalmaya başladım. Burada Zeki Y., Erdem P., Recep K., isimli şahıslarla Türkmen uyruklu Ahmet S. isimli şahıs kalıyordu. Zeki Y., 5 öğrenci evinden sorumlu biriydi. Bizim evden Erdem P. sorumluydu. Evde sabahları namazdan sonra kitap okutulmaktaydı. Bu durum derslerimizde zorluk çıkarmaktaydı. Ben defalarca rahatsızlığımı dile getirdim. Arkadaş ortamım vardı. Eve 23.00 civarında gelirdim. Bu durum nedeniyle arkadaş ortamın kesilmesini talep ettiler. Ben kabul etmeyince merkeze uzak bir eve beni gönderdiler. İkinci yıl başında Zeki Y. bana imam olmam gerektiğimi söyledi. İmam olan kişi yeni gelen 5 kişiden sorumlu olmaktaydı. Fakat ben ısrara rağmen teklifi kabul etmedim. Zaten uygulamalarından rahatsızdım. Arkadaşlarımla ikinci yıl mart ayında ev tutarak buradan ayrıldım. Bu tarihte yapıdan ayrıldığıma ilişkin kira kontratı dosyadadır. İsmini Gökhan olarak yansıtan biri kimlik kartımı istedi. Ben de vermek durumunda kaldım. Adıma hat çıkaracağını da söylemedi. Adıma çıkarılan hat üzerinden bylock tespiti yapıldığını TEM Şubede öğrendim. Halen kullandığım hat bile annem adına kayıtlıdır” dedi.  

“ÖDEV GRUPLARINDAKİ KIZ ARKADAŞLAR BİLE SORUN OLDU”

Defalarca evden kovulma aşamasına geldiğini ancak kendisine en son imamlık teklif edildiğini söyleyen İbrahim Halil D. “Ben lisede Viranşehir’deki Fem dershanesinde eğitim gördüm. AİBÜ Biyoloji bölümünü kazandım. Dershaneden danışman hocam Ahmet Ç., isimli şahıs Bolu’da konaklama için yardımcı olacaklarını söyledi. Maddi olarak da ekonomik olacağı söylenince kabul ettim. Bolu’ya gelince otogarda biri beni karşıladı. Buradan Çizmeci Motel’e götürüldüm. Orada kendini Arif kod adıyla tanıtan biri benimle görüştü. Mülakatla sigara içip içmediğim soruldu. Memleketime döndükten sonra evimin ayarlandığını söylediler. Ramazan isimli biriyle irtibatlandırdılar. Ramazan Mühendislik fakültesindeydi. Yunus Emre Sitesi A blok 8 nolu daireye götürüldüm. Tayfun K. ve Hayati A. isimli şahısların bulunduğunu gördüm. Bir kaç gün sonra aynı sitede başka eve gönderdiler. Orada İmam A. ve Mücahit Y. isimli şahıslar bulunmaktaydı. Bu eve zaman zaman gelen kendisini Arif olarak tanıtan isminin daha sonra Hıdır Aksoy olduğunu öğrendiğim şahıs bize sohbet yapmaktaydı. Fetullah Gülen videoları izletiyordu. Bölge sorumlusu olduğunu söylemekteydi. Bölge sorumlusu 10 ve daha fazla evden sorumlu kişiydi. 3 ay sonra tekrar başka eve nakledildim. Daha sonra Şems yurdunda bir kampa götürüldüm ama kaçtım. Evden kovulmakla tehdit edilerek uyarıldım. Döndüğümde başka eve gönderildim. Bu evde de Hıdır Aksoy sohbet yapardı. Başka evlerde yapılan sohbetlere katılmamız istenmekteydi. Fakat ben gitmemeye başladım. Sonra kovulma tehditlerinin dozu arttı. Arkadaşlarımıza karışıyorlardı. Ödev Gruplarındaki kız arkadaşlar sorun oluyordu. Yaz aylarında ki kampa da katılmadım. KYK da çıkmadı ve yurda yerleşemedim. Yaz tatili dönüşünde Hıdır Aksoy benimle görüşüp ağlayarak bizim için gayret gösterdiklerini söyledi. Beni yine eve kabul edip eskisi gibi sıkmadılar. Ancak ara dönemde ayrılmayı kafaya koymuştum. O dönemde Hıdır Aksoy bana imamlık teklif etti ama kabul etmedim. İsmail isimli arkadaşla ev tutup yapıdan ayrıldım. Sonra bir bağım da kalmadı” diye konuştu.

 

Tanıkların dinlenmesi ve bylock dökümlerinin gelmesi için süre verildi.  Duruşma 3 Nisan 2018 tarihine ertelendi. 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: