
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji bölümünden tez öğrencisi N.D.’ye cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Doç. Dr. Mithat D., için hakim ve savcılara psikoloji eğitimi veren bir psikolojik danışman tanık olarak ifade verdi. Tanık ifadesinde “Mağdurun diyalogları arasında eksiklikler, kopukluklar olduğunu fark ettim. İstismarı gerçekleştiren kişinin ani duygu durumunu değiştirerek pişmanlık göstermesi de bana hayatın olağan akışına uygun gelmedi” dedi.
Haber: Ebru EYVAZOĞLU
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde tez hocası olduğu yüksek lisans öğrencisi 29 yaşındaki N.D.’ye evinde kaldığı sırada cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Doç. Dr. Mithat D.’ye tahliye çıkmadı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamasına devam edilen Mithat D. lehine, hakim ve savcılara psikoloji eğitimi veren bir psikolojik danışman da tanık olarak ifade verdi.
Dörtdivan’da kız çocuklarına yönelik cinsel taciz vakaları ile ilgili araştırması olduğunu, hakim ve savcılara psikoloji hakkında eğitim verdiğini belirten Nilüfer K. “Sanık olan Mithat D.’yi bir eğitim programında tanıdım. Yanımızdan geçerken başını dahi kaldırmayan bir insandı. Eşine karşı olan tutumuna da hayran kalmıştım. Dosyayı gördüğümde, ifadeleri okuduğumda literatürdeki istismarcı tanımına uymadığını gördüm. Tanık olarak ifade vermek istedim. Mağdurun diyalogları arasında eksiklikler, kopukluklar olduğunu fark ettim. İstismarı gerçekleştiren kişinin ani duygu durumunu değiştirerek pişmanlık göstermesi de bana hayatın olağan akışına uygun gelmedi. Bu hususları mahkemenin huzurunda belirtmek istedim” dedi. Avukatı Mithat D.’nin bilimsel çalışmalarına cezaevinde devam ettiğini söyleyerek tahliyesini talep etti.
Mahkeme heyeti, kaçma şüphesi bulunduğundan Doç. Dr. Mithat D.’nin tutukluluk hakinin devamına karar vererek duruşmanın 21 Kasım 2017 tarihine ertelenmesini kararlaştırdı.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!