
Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında doktor ve akademisyenlerden oluşan 10’u tutuklu, 18 sanık hakkında, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ ve ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sivas 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanan sanıklar bir gün aranın ardından bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ümit Erkan V., Adnan G., Sefa G., Ahmet Ali K., Ömer C., Fikret Ö., Ali Feyzullah Ş., Ferruh B., Erol P., Durmuş T. ile tutuksuz sanıklar Yıldırım T., Selim Y., İsmail Önder U., Alparslan B. ve Ferda T. ile sanık avukatları katıldı. Dosya kapsamındaki firari 3 sanığın yakalanması için çalışmalar devam ederken, duruşmanın ilk iki gününde 10’u tutuklu 14 sanık dinlendi. Bugün devam eden duruşmada ise mahkemeye Bolu’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan tutuksuz sanık Ferda T. dinlendi.
Sivas’ın eski ‘Doktorlar İmamı’ Ferda T., etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak bu davaların önünü açmaya hedeflediğini söyledi. Doktorlar imamı olduğu dönemde ‘Ferit’ takma adını kullandığı iddia edilen Ferda T., “Ben ‘Ferit’ ismini gizlilik amacıyla kullanmadım. Benim ismimin Ferda olduğunu Sivas’ta herkes bilir. Samsun’dan Sivas’a 2006 yılında il imamına bağlı olarak geldim. Moritanya, Gürcistan, Bosna Hersek gibi ülkelere cemaatin düzenlediği gezilere gittim. Ben doktorlar imamı olarak görev yaptığım sürece bazılarıyla dini konularda, bazılarıyla ekonomik konularda, bazılarıyla da yukarıdan gelen emirler doğrultusunda görüştüm. Akademisyenler imamı Veysel T. ile sürekli temas halindeydim. Çünkü akademik kadrolar konusunda görüşürdük.” dedi.
‘1 DOLAR TAŞIYANLAR KARI-KOCA CEMAATİN İÇİNDEYDİ’
17-25 Aralık’tan önce cemaat adına faaliyet yürüttüğünü söyleyen Ferda T., “Bu tarihten sonra cemaatle olan tüm faaliyetlerimi kestim. Öncesinde ise ben ve doktor arkadaşlarım tamamen dini duygularımızla hareket ettik. Hastaneleri dini sohbetler için ziyaret ediyordum. Himmet, burs, kurban gibi faaliyetleri de ben yürütüyordum. Sohbetlerde telefonların gizlilik amacıyla kapatılmasına gerek yoktu. Dini sohbetler yapılıyordu. Huzur için bazen kapatılmasını istemişimdir. Ama mütevelli heyeti toplantılarında yukarıdan bilgi geldiği zaman telefonları kapatırdık” diye konuştu.
Mahkeme heyetinin sorusu üzerine kimlerin 1 dolar taşıdığını anlatan Ferda T., “Ben kimseye 1 dolar vermedim. Bende de yoktu. Ama 1 dolar taşıyanların karı-koca cemaatin içinde olduklarını biliyorum” dedi. Sağlık taraması için yurt dışına götürdükleri doktorlardan para topladıklarını da belirten Ferda T., “O paraları da himmet adı altında, ülkenin abisine teslim ederdik.” dedi.
‘CEMAAT AKADEMİK HAYATIMLA OYNADI’
Ferda T., cemaatten ayrıldıktan sonra kendisinin akademik hayatıyla oynandığını belirterek, “Cemaatten ayrıldıktan sonra üzerime çok geldiler. Akademik hayatımla oynadılar. Cemaat öteki yüzünü gösterdi. ‘Bizim siyasetle işimiz yok’ diyen yapı, 17-25 Aralık’ta siyasete girip yönlendirme yapınca çok şaşırdım. Ve cemaatten soğudum. Bolu’ya atandıktan sonra da cemaat ile olan bağlantılarımı tamamen kopardım. Gemi yanlış yöne gidince ben de itirafçı oldum” dedi.
ByLock ile ilgili bilgisi olmadığını söyleyen Ferda T., “Hiç kullanmadım. Örgütün gizli bir haberleşme programı kullandığını biliyordum ama onun ByLock olduğunu haberler vasıtasıyla öğrendim. ByLock’u gizli yapılanma içerisindeki gölge imamları kullanırlardı. Ben doktorlar imamı olarak görev alsam da gizlilik sağlanması gereken bir durumda değildim. Bizim toplantılarımız halka açıktı” şeklinde konuştu.(Hürriyet Gazetesi)






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!