
Bolu Belediyesi’nde kurumsal arşivi dijital ortama taşıma işlemleri devam ediyor.
Bolu Belediyesi kurumsal arşivini gelişen teknoloji ile birlikte daha düzenli ve sistematik hale dönüştürmek amacıyla 2015 yılında ihaleye çıkarak, kurumsal içerik ve arşiv yazılımı, fiziki imar dosyalarının birleştirilmesi ve fiziki arşiv düzenlenmesinde çok önemli bir adım atmıştı.
Çalışmalarda büyük mesafe kat edildi
Kurumsal arşivinin dijital ortama aktarmasına ilişkin yapılan ihale kapsamında; yüklenici firma yaklaşık 5 milyon 150 bin sayfa a3-a4-a5 ebatlarında belge, 630 bin metre a0 proje ve 16 bin 500 adet imar dosyasının fiziksel birleştirme işleminin gerçekleştirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otoparkının 1. katına bulunan ve belediye görevlileri hariç girişlerin yasak olduğu belediye arşiv biriminde, ekiplerce yürütülen hummalı çalışmalarda büyük mesafe kat edildi.
Arşivden asla evrak çıkmayacak
İhale şartnamesi gereği 2017 ağustos ayına kadar bitirilmesi çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte; kurum arşivinde bulunan tüm belgelerin OCR (Optik Karakter Tanıma) teknolojisi sayesinde ilgili kurum personeli tarafından görülmesi, belgeler üzerinde kelime araması yapabilmesi sağlanacak, arşivinden fiziki evrak çıkması engellenecek; böylelikle de evrakların yıpranması ve kaybolmasının önüne geçilmiş olunacak.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!