• resmi ilanlar

Vali gençleri sorularını yanıtladı

05/06/2016 11:00

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen ortak çalışma kapsamında lise eğitimi alan 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri ‘Gençler Girişimcilikle Buluşuyor' programında Bolu Valisi Aydın Baruş ile bir araya geldiler.

Gençler Girişimcilerle Buluşuyor programı kapsamında 7’incisi düzenlenen program kapsamında lise eğitimi alan 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Vekili Kazım Konak ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ile söyleşide bir araya geldiler.

BTSO Toplantı Salonunda yapılan söyleşide ilk olarak Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Haluk Yerlikaya açılış konuşmasını yaptı ve öğrencilere girişimciliğin ne olduğunu aktararak bu programı düzenleme amaçlarını anlattı.

Programın devamında Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Vekili Kazım Konak ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

“GİRİŞİMCİLİK BİR RUH MESELESİDİR”

Öğrencilerle ilk söyleşiyi yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, böyle güzel bir etkinlik için ilk olarak Genç Girişimciler Kurulu’nu kutladı.  Bu söyleşinin öğrencilerin geleceklerini planlamak adına olumlu ipuçları vereceğine inandığını kaydeden Vali Baruş, hayatın tecrübelerden ibaret olduğunu ve bu tecrübelerden ne kadar öğrenirlerse akranları arasında ön plana çıkacaklarını belirtti. Girişimcilik denilince insanların kafasında özel sektörün canlandığını söyleyen Vali Baruş, “Girişimcilik bir ruh meselesidir. Yani sizin ruhlarınızdaki hareketin devamlı ivme kazanması ve o hareketin motivasyon kaynağı olmasıdır. Sizin ruhsal dünyanızdaki ivmelenmenin size neler kazandıracağını ve gelecekte başarılı olabilmek için hangi ipuçları verebileceğimizi sizlere aktarmaya çalışacağım” dedi.

Söyleşide kendi öğrencilik hayatı ve iş hayatından kesitler sunarak öğrencilere aktaran Vali Baruş, hayatta tecrübe sahibi insanları dinlemenin çok önemli olduğunu kaydetti. 1994 yılından beri 22 yıldır kamuda çalıştığını aktaran Vali Baruş, Valilik nedir? Sorumlulukları nelerdir?  gibi konularda da öğrencilere bilgiler ve meslek hayatından bazı tecrübelerini aktardı.  Valiliğin zor ama bir o kadar da zevkli bir görev olduğunu da aktaran Vali Baruş, söyleşinin devamında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

“ÖNEMLİ BİR BİREY OLDUĞUNUZU AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN”

“Biz sizleri Türkiye’nin geleceği olarak görüyoruz” diyen Vali Baruş, konuşmasında özetle  “Biz öyle bir gençlik yetiştiriyoruz ki çevremizdeki bütün ülkelerden ileriyiz. Kaliteli insan kaynağımız var, eğitim kalitemiz çok iyi ve gelişmemiz sizlerle daha da ivme kazanarak devam edecek. İnsan olarak dünya üzerinde yaratılmış olan en değerli varlık olduğumuzu bileceğiz. Biz hem kendimiz için, hem ailemiz için hem de toplumumuz için çok önemli bir kişi olduğumuzun farkında olacağız. Diğer taraftan kendinizin beden ve manevi varlığınızla, ruhunuzla bir bütün olduğunu hiçbir zaman unutmayın. Bu unsurlardan birini göz ardı ederseniz, hem bedeninizi hem de ruhsal durumunuzu ihmal ederseniz mutlu olmazsınız. Hayatta mutlu olabilmek için en önemli unsurlardan birisi de başarılı olabilmektir.  Başarılı olabilmek için kendinizi çok iyi tanıyın, yeteneklerinizi çok iyi bilin. Kendinizi tanıdıktan sonra hayata dair bir perspektif, amaç belirlemeniz lazım. Amaçsız insanlar hiçbir zaman başarıya ulaşamazlar. Hayatta bir hedefiniz yoksa başarılı olmanız, girişimci olmanız, mutlu olmanız mümkün değil. Hayatı sadece eğlence olarak gören, sorumluluk sahibi olmayan insanlar yarın başkalarının esiri, kölesi olur. Hedeflere ulaşmak için de sistemli çalışmak lazım. Çok çalışmaktan ziyade sistemli çalışmakla hedefe ulaşırsınız. Çalışırken kendinize vakit ayırın. Sosyal olun, aktivitelere katılın ve gereği kadar derslerinize çalışın. Hayatta hiçbir şey zahmetsiz olmaz ama kendinize de vakit ayırın. Seçtiğiniz meslekte en iyi olmaya gayret edin. Çünkü başarılı insanı kimse görmezden gelemez. Başarısız insanlar bir sürü mazeret uydurur. Siz başarılıysanız sizi görmek istemeyenler de sizi görecektir. Onun için o kadar iyi olun ki sizi görmezden gelemesinler. Güçlükler karşısında metanetli olun, ümitsizlik başarının önündeki en büyük engeldir. Engellerle mutlaka karşılaşacaksınız, başarısız olup belki de düşeceksiniz ama her zaman ayağa kalkanlardan olun.  Eğer düştüğünüz yerde kalırsanız işte başarısızlık odur ama ayağa kalkarsanız yolunuza devam edersiniz.

“ZAMANINIZI İYİ KULLANIN”

Daima pozitif düşünün, iyimser olun, güler yüzlü olun. Çünkü yanınızdaki insanlara heyecan vererek onlarla barışık yaşamak kadar mutluluğunuzu artıran bir unsur olmadığını göreceksiniz. Hayatınızda bunların örneklerini çok göreceksiniz. Kendinizi geliştirmek için kesinlikle soru sormaktan çekinmeyin, cesaretinizi toplayın. Girişimcilik ruhu dediğimiz işte bu. Soru sormasını bilmeyen, öğrenmesini bilmeyen başarılı olamaz. Başkalarını sorgulayabilen, her zaman size verilen hazır düşünceler sunmasını beklemeden, hazır bir yaşam tarzını seçmeden hareket edebilen insanlardan olmak önemlidir. Dininizi öğrenecekseniz en sağlıklı yoldan öğrenin. Hayata dair yolları öğrenecekseniz size büyüklerinizin tavsiye ettiği çok değişik düşünürlerin kitaplarını okuyun. Asla tek taraflı gitmeyin. Her tür görüşü okuyun, öğrenin sonra mantığınızla, aklınızla yolunuzu siz tayin edin.  Diğer taraftan bizler zamanı iyi kullanamıyoruz. Hiçbir yere zamanında gidemeyiz öyle kötü bir alışkanlığımız var. Ama bu alışkanlığın da bizi birçok şeyden men ettiğini hep düşünmemiz lazım.  O nedenle bu hususa dikkat edin, zamanı çok iyi kullanın. Her gün belli bir zamanınızı sizin için önemli olan aktivitelere ayırın, ne zaman ne yapacağınızı bilin ve hayatın akışına kapılmayın. Şu anda sizin yaşlarınız beyninizin en hızlı çalıştığı çağ. Beyniniz hızlı çalışırken bunu heba ederseniz inanın yazık olur. 40 yaşından sonra beyin hücreleri ölmeye başlıyor ve bir daha geri gelmiyor. Hayata dair planlamanız, yaşantınız, görüşünüz, fikirleriniz bu çağda oluşacak. Son olarak ise çok önemli bir husus olarak şunu hatırlatmak istiyorum. Sadece çalışma hayatında başarılı olmak bizi mutlu etmez manevi hayatımızı da düşünmemiz lazım. Ruhsal doyum mutluluk açısından çok önemlidir. Çok kazanırsınız, lüks yaşayabilirsiniz ama ruhi doygunluğunuz yoksa hep hayatınızda bir boşluk hissedersiniz. Bu boşluğu doldurmadan hayatta mutlu olmazsınız. Başkaları tarafından teşekkür ve takdir görmek de ruhen sizi mutlu eder. Çevrenizdeki insanlar tarafından başarılarınız dile getiriliyorsa bu manevi hazzın değeri çok büyük olur. Muhtaç olan insanlara yardım etmek, ufak da olsa insanlara yardımda bulunmak da ruhen sizi mutlu edecek olan davranışlara birer örnektir.”

Bolu Valisi Aydın Baruş öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşide öğrencilerden gelen soruları da aldı ve onlara cevap verdi.

Söyleşinin devamında Bolu Belediyesi Başkan Vekili Kazım Konak ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş de öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

 

 

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: