
Yaklaşık 50 yıl önce Mehmet Yücetürk ile tanışan ve resim sanatını seçmesinde bu tanışmanın etkisi bulunan Bolulu ressam Nijat Çelik, 41 yıllık sanat hayatını kapsayan eserlerini Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde sergiledi.
Sergi açılışı öncesi de Bolu Valisi Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz kent meydanında Nijat Çelik tarafından yapılan ve içerisinde Bolu'nun dünya yüzlerinden birisi olan Köroğlu Rölyefinin açılışını da yaptı. Nijat Çelik bu rölyef çalışmasında Bolu'nun doğal güzelliklerini, eski Bolu'nun yerleşimini ve Köroğlu'nu resmettiğini söyledi. Bu güzel resim için ressama teşekkür eden Vali Baruş, "Bu çalışma gerçekten güzel olmuş. Sizleri tebrik ediyorum. İnsanlar bu rölyefin önüne gelip hatıra fotoğrafı çektirecektir" diyerek Bolu'ya kazandırdığı bu eser için ressam Çelik'e teşekkür etti.
Vali Baruş, Başkan Yılmaz ve açılış için gelenler daha sonra ise ressamın 41 yıllık sanat hayatında yaptığı resim ve vitray eserlerinin bulunduğu serginin açılışına geçtiler. Sergi açılışı öncesinde Ressam Nijat Çelik, "Yaklaşık 50 yıl önce buraya geldim ve Mehmet Yücetürk ile tanıştım. Sanat hayatımın şekillenmesinde bu tanışma benim için bir dönüm noktasıydı. Bugünde 41 yıllık sanat hayatımdan kesitleri burada sunmak istedim. Açılışa geldiğiniz için teşekkür ederim" dedi.
Konuşmanın ardından serginin açılışı gerçekleşti ve sanatseverler resim sergisini gezdi.
Haber Merkezi






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!