
Kırgızistan Osh Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samagan Mirzaibraimov, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi’nde ‘Bağımsızlık Sonrası Orta Asya Ülkelerinde İslâm-Kırgızistan Örneği’ konulu konferans verdi. Konferansa, konuk akademisyenler Doç. Dr. İbrahim Polotov ve Doç. Dr. Makhira Mirzaeva’nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Orta Asya’daki dini yapılanmalar ve Kırgızistan’da din alanında yapılan iyileştirmeleri anlatan Prof. Dr. Mirzaibraimov, “Kırgızistan, dini inançlar konusunda özgürlükçü bir ülke. Sovyet döneminde 50 tane mescit vardı -biz camilere mescit diyoruz- şu anda 2 bin 500 civarında mescit var. Kırgızistan’ın her köyüne giderken yolların kenarında mutlaka bir mescit görürsünüz. Bu iyi bir gelişmedir” diye konuştu.
Konferansın sonunda söz alan Prof. Dr. Mehmet Bahar, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’la Kırgızistan’a gittiklerinde ailelerini ve akrabalarını ziyaret eder gibi hissettiklerini ifade ederek, konuk akademisyenleri üniversitede görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu da Prof. Dr. Mirzaibraimov’a teşekkür plaketi takdim etti.
Haber Merkezi






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!