• resmi ilanlar

ÇİÇEK KOPARTMANIN CEZASI 38 BİN 751 LİRA

27/07/2015 11:00

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Abant ve Gölcük Tabiat Parkı'ndaki göllerde yetişen nilüferlerin korunması için özel tedbir alındı. Abant ve Gölcük Tabiat Parkı'nda bulunan göllerde yetişen nilüferleri kopartmanın cezası 38 bin 751 lira.

Bolu'da Abant ve Gölcük tabiat parklarındaki göllerde yetişen nilüferlerin korunması için alınan tedbirler kapsamında özel ekipler görevlendirildi. Yetkililerden de bu çiçekleri koparanlara 38 bin lira ceza uygulandığı uyarısı geldi. Geceleri kapanıp suyun altına giren, güneşin doğuşuyla tekrar yüzeye çıkan, çamurlu ortamlarda yetişmesine rağmen kirlenmeyen nilüfer çiçekleri, Abant ve Gölcük'teki göletlerde özenle korunuyor. Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Karaağaç, Biyoçeşitliliğin korunması için görev yapan ekipler göl çevresinde turlar atarak tatilcileri nilüferleri koparmamaları konusunda sık sık uyarıyor. Karaağaç, Orman ve Su İşleri Bakanlığının ülke genelinde biyoçeşitliliğin korunması amacıyla geniş kapsamlı çalışmalar yaptığını bildirerek bu çalışmaların nilüferleri de kapsadığını, söz konusu çiçeklerin korunması için büyük çaba sarf ettiklerini anlattı. "Biyoçeşitliliğin korunması için görev yapan ekipler göl çevresinde turlar atarak tatilcileri nilüferleri koparmamaları konusunda sık sık uyarıyor" diyen Karaağaç, biyoçeşitliliği tahrip edenlere ağır para cezaları uygulandığını hatırlatarak, "Abant ve Gölcük Tabiat Parkı'nda bulunan göllerde yetişen nilüferleri koparmanın cezası da 38 bin 751 lira" uyarısını dile getirdi. Çeşitli üniversitelerin nilüfer konusunda çalışmalar yaptığını ifade eden Karaağaç, "Abant İzzet Baysal Üniversitesinde görev yapan bir grup öğretim görevlisi, Abant Tabiat Parkı'ndaki nilüfer çeşitleri ve türleri konusunda genel müdürlükten izin alarak çalışmaya başladı. Bu çalışma Abant'ta bulunan nilüfer çeşitliliğini ve türlerini ortaya koyacak" dedi.

"Tahrip etmek yerine korumalı"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da kentle ilgili "tabiatın kalbi" nitelendirmesini yaparak, "Bu kadar güzel olan ve Allah'ın özenerek yarattığı doğal güzelliklerimize sahip çıkmamız gerek. Tahrip etmek yerine korumalı ve gelecek nesillere bu çeşitliliğimizi göstermeliyiz" diye konuştu. Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkı'nda beyaz ve sarı nilüferler bulunduğunu ifade ederek, "Yaptığımız araştırmaların ardından nilüfer çeşitliliğini arttırdık ve değişik renk ve cinslerde nilüferler diktik. Bunların gölle uyumları takip ediliyor. Dikilen nilüferlerden hangileri göle daha çok uyum sağlarla onun dikimini gerçekleştireceğiz" bilgisini aktardı. Başkan Yılmaz, bu çalışmaların doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük'e ayrı bir güzellik katmasını umduklarını belirtti.

 

AA

YORUMLAR  (Toplam 1 yorum)

  • Mehmet Tunçer  (22.09.2015 08:49:04)

    2009-2010 yıllarında Abant Gölü kıyılarına kamyonlar, ağır iş makineları ile giren Valilik İl Özel İdaresi, Göl kıyılarında en hassas doğal yaşamın bulunduğu (Sub-litoral) kesimi tonlarca kaya, taş ve toprak altında katletti.. Su samurlarının, kuşların, Abant Alasının, fındık farelerinin, kuşların ve kaplumbağaların yaşama alanları yok edildi. Nilüferler kökünden yok edildi.. Hala kaldı ise nilüferler tabii koparılmaması ve korunması için ne gerekiyorsa yapılmalı..Ancak bu çevre katliamının sorumluları da yaptıklarının cezasını çekmelidirler..Saygılarımla..

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: