• resmi ilanlar

Borç değil, gelir gider dengesi arasındaki farklılık

24/06/2014 00:00

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Tıp Fakültesi’nin 20 trilyonun üzerinde borcu bulunduğuna ilişkin açıklamaların ardından, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun bahsedilen rakamın abartılı olduğunu söylemişti. Rektör Coşkun, gerçek rakamla ilgili bilgi vermekten kaçınarak, “Bunun borç şeklinde ifadesi çok doğru olmaz. Daha çok gelir gider dengesi arasındaki farklılık olarak izah edebiliriz” şeklinde bir açıklama yaptı.

Haber: Ebru EYVAZOĞLU

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Tıp Fakültesi’nin borcuna ilişkin eleştiriler devam ederken, Kamu Hastaneler Birliği ile birleşen Tıp Fakültesi’nin borcu için yeni bir tanım geliştirildi. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun söz konusu rakamın borç olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyerek, “gelir gider dengesi arasındaki farklılık” şeklinde tanımladı.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun üniversite hastaneleri için mali sistemin farklı şekilde işlediğini ifade ederek, “Üniversite hastanelerinin yönetildiği mevzuat ile kamu hastanelerinin yönetildiği bilhassa mali mevzuat çok farklı. İki farklı sistemi kıyasladığınızda şu anda Sağlık Bakanlığımızın mali yönetim sistemi bizimkine göre çok daha hızlı hareket edebilecek bir sistem. Bizim ki daha farklı. Neredeyse 2-3 yada 3-4 farklı kuruma bağlı olarak gelişiyor bizim yönetim sistemiz. Dolayısıyla bizim tabi olduğumuz sistemin bir sonucu olarak, sistem içersinde gelir gider dengeleri noktasında farklılıklar oluşuyor. Bu farklılıklar bizim üniversitemizde de var, Türkiye’nin hemen hemen tüm üniversitelerinde de söz konusu. Cerrahpaşa, Hacettepe de dahil. Dolayısıyla böyle bir afiliasyon neticesinde ortak bir mali sistem gelişmiş olacak ve bize göre çok daha avantajlı durumda olan Sağlık Bakanlığı mali yönetim sisteminden biz de bir anlamda faydalanmış olacağız” dedi.

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin borcunun yanı sıra alacaklı olduğu durumlar da olduğunu söyleyen Rektör Coşkun, “Basında yer alan borç rakamı hakkında açıklamada bulundum. Bahsedilen rakam çok abartılı. Bunu borç şeklinde ifadesi çok doğru olmaz. Daha çok gelir gider dengesi arasındaki farklılık olarak izah edebiliriz. Bizim şu anda atıyorum 100 TL borcumuz varsa 50-60 TL de alacağımız var. Aradaki rakam da zorlanacağımız ya da zorlandığımız bir rakam değil. Şu an bizim Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanemiz gayet gelir getiren bir kurum. Artı özellikle son 5-6 aydır uygulamaya koyduğumuz hocalarımızın mesai sonrasında çalışması sayesinde de sistem epey rahatlamış durumda. Dolayısıyla borç korkulu bir birleşime geçilmediğinin altını çizmek istiyorum. Kanunda yapılan değişikler ve ardından 3 Mayıs 2014 tarihinde çıkan yönetmelik bizi bütün sağlıkla ilgili hizmetlerin tek elden yürütülmesi noktasına getirmiş durumda” dedi. 

YORUMLAR  (Toplam 1 yorum)

  • zaferim de  (25.06.2014 01:17:47)

    "gelir gider dengesi arasındaki farklılık olarak izah edebiliriz" gosgoca rektör bunu derse!!! inanmamak gibi lüksümüz yok..

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: