
Haber: Mehmet KORKUSUZ
İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu dün yapıldı. Oturumun dördüncü gündem maddesinde, “Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merkez İlçedeki iş merkezinde bulunan 3 adet dükkanının Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yayın Satış Yeri olarak Bolu Müftülüğüne tahsisinin uzatılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporun görüşülmesi” maddesi yer aldı.
Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen olumlu yöndeki raporun okunması üzerine oylamaya geçildi. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi, dükkanların Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yayın Satış Yeri olarak Bolu Müftülüğü’ne tahsisinin uzatılması teklifi kararlaştırıldı.
Gündem maddesi sırasında Meclis’e seslenen Ak Partili Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Ozulluoğlu, Bolu’da ve ülke genelinde boşanma sayısında artış olduğuna dikkat çekti. Boşanmaların önüne geçmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kentlerde oluşturduğu Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu’na destek verilmesi gerektiğini savunan Ozulluoğlu, Meclis’in gündem maddesinin kabulünden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ozulluoğlu ayrıca, boşanma düşüncesindeki çiftlere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kentlerde oluşturduğu Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu’nu adres göstererek, çiftlerin evliliklerini kurtarabilmek için diyanetin bu yöndeki hizmetlerinden yararlanmalarını tavsiye etti.
AİLE İRŞAT VE REHBERLİK BÜROSU NEDİR?
Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesinde, Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu’nun tanımı şöyle yapılmakta: Aile, toplumun huzurunu ve güvenini tesis eden en değerli kurumdur. Ailenin muhabbet ve merhametten beslenen sağlam temeller üzerinde yükselmesi, dengeli ve sağlıklı bir ilişki ağına sahip olması, sadece bireyin değil, bir neslin güvencesi anlamına gelmektedir. Değişimin bunaltan bir hızla yaşandığı günümüzde, toplumun yapı taşı olan ailenin ciddi sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığı bir gerçektir. Sadece ebeveynler değil, çocuklar, gençler hatta dede ve nineler hayatın akışı içerisinde aile sorunlarıyla baş başa kalarak yıpranmaktadır. Bu noktadan hareketle kurulan Aile İrşat ve Rehberlik Büroları, millî ve manevî değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, aile birlikteliğinin desteklenmesi, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet sunmaktadır.
İnsanımızı insan gibi eğitemediğimiz sürece boşanmaların önüne geçemeyiz.Bataklığa düşmüş insanımıza sabret seni kurtaracağız demenin bir mantığı yok.Mantıklı olan insanımızı bataklığa düşürmemek.Buda maalesef kimilerinin hiç sevmediği eğitimle oluyor.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!