• resmi ilanlar

Ateş’in yurt söyleşileri devam ediyor

03/01/2014 00:00

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş’in Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşiler, Köroğlu Erkek Öğrenci Yurdu ile devam etti.

Köroğlu Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Aydoğan Uçkun ve yurt yöneticilerinin de katıldıkları söyleşide TSO Başkanı Ateş, ülkenin çeşitli noktalarından Bolu’ya yükseköğrenimlerini gerçekleştirmeye gelen öğrencilere iş dünyasının ve reel sektörün yapısı, yönelimleri, profesyonel iş yaşantısında kariyer ve hedef belirleme süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında görüş ve önerilerini aktardı.

Konuşmasının başında Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarını bir VTR eşliğinde öğrencilere tanıtan Ateş, TSO’nun tarım, sanayi ve hizmetler sektöründe toplam 3500 üyeyi bünyesinde bulunduran, İldeki ticarete yön veren kurum olduğunu dile getirdi.

Türkiye ekonomisindeki genel görünümden bahseden TSO Başkanı Türker Ateş, iş hayatına yılda 800 bin gencin katıldığını hatırlatarak, bu rekabet yarışı içinde yer alabilmek için gençlere görüş ve önerilerini şu sözlerle aktardı: “Artık global bir dünyadayız. Dolayısıyla mutlaka ve mutlaka farklı düşünmek ve hareket etmek zorundasınız. Hayal gücünüzün gelişmiş olması çok önemli. Her şeyin başında önce hayal etmek gelir. Yanı sıra, mutlaka yabancı dil bilmek zorundasınız. Hedefiniz Türkiye değil, yurtdışı olsun. Biz artık çok güçlü bir ülkeyiz. Hükümet kim olursa olsun, artık özel sektör ön plandadır ve bizler 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz.”

Kendi işini yapmak isteyenlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Ateş, bu süreçte hedef odaklı ve azimli çalışmanın önemine dikkat çekerek, hedefli çalışmanın, en kötü zamanlarda bile kişinin yılmadan çalışarak ayakta durmasını sağladığını söyledi. Girişimciler açısından iş hayatında ilerlemeyi uzun yolda araç kullanmaya benzeten Ateş “Kendi başınıza aracı ne kadar kullanabilirsiniz? Diyelim 300 kilometre. Sonrasında bu araç duracak mı? Hayır. Onu kullanacak birisi olacak. Ticarette de hiçbir şekilde durma söz konusu değildir. Hep bir devamlılık vardır. Bireysel hareket, başlangıç için uygun olabilir; ancak orta ve uzun vadede bir ekibe ihtiyacınız var” diyerek ekip çalışmasının önemine dikkat çekti.

Bir ürün veya hizmetin üretiminde artık katma değer unsurunun ön plana çıktığını anlatan Türker Ateş, konuyu şöyle örnekledi: “Örneğin, bir bardak üretiyorsanız bunun piyasadaki rayici aşağı yukarı bellidir. Dünyanın her yerinden bu fiyatın ne olduğu görülebilir, izlenebilir. Fabrikasyon veya seri üretimde fiyatınız o ranj içinde kalır. Fiyatı 1 lira ise, onu 2 liraya satmanız çok zor. Ancak, ürününüzde bir katma değer unsuru varsa, ar-ge varsa ya da emek ve işçilik faktörü varsa, satış fiyatı buna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. O yüzden, ürünün niteliğine ve pazar yapısına göre bazı durumlarda makineleşip seri üretim yapmak, bazen de bu gibi katma değer unsurlarına eğilmek gerekebilir.”

İş hayatına yeni atılacak olanların devletin çeşitli kurumlarını da tanımaları gerektiğinin altını çizen Ateş, KOSGEB, İş kurumu gibi kurumlar aracılığıyla gerek yeni iş kurmada, gerekse ortak girişimde bulunmak isteyenlere çeşitli enstrümanlarla destekler sağlandığını bildirdi. Ateş “Yarın bu koltuklarda sizler oturacaksınız. Belki büyük holdinglerin başında olacaksınız. Önemli başarılar elde edeceksiniz. O yüzden sizlerin yapacakları çok önemli. Sizlere çok güveniyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: