
Ataman, Bolu Asansör Yıllık Kontrollerinin Değerlendirilmesi hakkındaki açıklamasında, “Belediyeler, sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır.
31.05.2012 Tarihinde başlayan bir yıl devam eden Bolu Belediyesi ile A Tipi Muayene Kuruluşu olan Makine Mühendisleri Odası Tarafından gerçekleştirilen Bolu Belediyesi Sınırları İçerisinde yer alan Asansörlerin Yıllık kontrol protokolü değerlendirilmiştir.
Bu Protokol çerçevesinde bugüne kadar 560 adet asansörün yıllık kontrolü gerçekleştirilmiş olup yıllık kontrolü gerçekleştirilen bu asansörlerden ilk kontrollerde ne yazık ki yeşil etiket alan asansör bulunmamaktadır. Takip denetimleriyle beraber 66 adet asansörün yeşil etiket yani kullanılması can ve mal güvenliği açısından sakıncası yoktur. 32 adet asansör ise eksik ve hataları nedeniyle sarı etiket, 465 adet asansör ise can ve mal güvenliği açısından tehlike yaratması nedeniyle kırmızı etiketlenmiştir” ifadelerini kullandı.
“APARTMAN, SİTE YÖNETİCİLERİ VE BELEDİYELER DUYARLI DAVRANMALI”
Ataman, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “05.11.2011 Tarihli Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Daire Yönetmeliğin 6. Maddesi uyarınca “Yıllık kontrol neticesinde, asansörün çalışmasında can ve mal güvenliği açısından bir tehlike söz konusu ise, asansörün çalışmasına can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar izin verilmez. Buna rağmen, asansörün çalıştırılmasından bina sorumlusu sorumludur.” hususu dikkate alınmalıdır.
Ayrıca yönetmeliğe göre, yıllık kontrolü yaptırılmayan ve kontrol sonucunda belirtilen eksiklikleri giderilmeyen binalardaki asansörlerin, belediyeler tarafından kullanım dışı bırakılması gerekmektedir.
Makine Mühendisleri Odası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yurttaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlama doğrultusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizi belirtir, Apartman ve Site Yöneticilerinin ve Belediyelerin duyarlı davranmaları gerektiğini kamuoyuna duyururuz.”






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!