
Yapılan birçok bilimsel araştırma az uykunun zararlarına dikkat çeker. Ancak 50 bin kişinin üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre çok fazla uyumak da, az uyku kadar zararlı olabiliyor.
Çok az ya da çok fazla uyuyan insanlarda kalp hastalığı, diyabet gibi fiziksel ve anksiyete ile obezite gibi psikolojik rahatsızlıkların gelişme ihtimali daha fazla oluyor.
Günde 6 saatten daha fazla uyumakta zorluk çekenlerde koroner kalp hastalığı, felç, diyabet, obezite ve akıl hastalığı gelişme riski normal uyuyanlara göre daha yüksek. Ancak bilim adamları uyarıyor: Sağlık için çok fazla uyumak da çok önemli bir gereklilik değil.
"UYKU, DİYET VE EGZERSİZ KADAR ÖNEMLİ"
Uzmanlar, "Her gece ideal ölçüde uyku kalp rahatsızlığı gelişmesini önlüyor ve 45 yaşın üstünde olan ve kalp rahatsızlığı çeken kişilerde de hastalığın ilerlemesini önlemeye yardımcı oluyor. Sağlıklı ve dengeli bir hayat sadece egzersiz ve sağlıklı beslenme ile sınırlı değil. Ne kadar uyuduğunuz ve ne kadar düzenli uyuduğunuz da en az bu diğer iki unsur kadar önem taşıyor." dedi.
"UYKU BOZUKLUĞU OLANLARDA KRONİK RAHATSIZLIK DA VAR"
Uzmanlara göre uyku apnesi ve insomnia yani uzun süren uykusuzluk gibi yaygın uyku bozuklukları yaşayan insanlarda da sık sık kronik rahatsızlıklara rastlanıyor. Eğer sabahları yorgun uyarnıyorsanız mutlaka bir uyku bozukluğundan şüphelenmelisiniz.
25 bin vatandaşının uyku düzenini inceleyen uzmanlar insanların 3'te 1'inin günde 6 saat veya altında uyuduğunu keşfetti. Geri kalan 3'te ikisi ise ideal derecede yani 7 ile 9 saat arasında uyuyordu. Sadece küçük bir kısmı ise "fazla" uyuyanlar kategorisinde yer aldı.
Kronik hastalıklar uzmanları da, "Genellikle sağlıksız uyku ve kronik hastalıklar arasındaki ilişki stres ve obezite ile ilişkilendirilir. Ancak bu araştırmaya göre uzmanlar akıl sağlığı ve kilonun yanı sıra uyku düzenini de incelemeliler" diyor.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!