
Haber: Mehmet KORKUSUZ
Bolu Valiliği bünyesinde hizmet veren İl İnsan Hakları Kurulu, vatandaşların insan haklarına ilişkin, ihbar, dilek, talep ve şikayet başvurularını almak üzere kentin çeşitli noktalarına İnsan Hakları Dilek Kutusu yerleştirdi. Bu kutuların yer aldığı adreslerden biri ise, Büyük Camii olarak bilinen Yıldırım Bayezit Camii.
İl İnsan Hakları Kurulu, vatandaşların ad-soyad ve adreslerini yazıp, imzalayarak İnsan Hakları Dilek Kutusu’na bıraktıkları notları, her ay yetkili memur tarafından topluyor. İl İnsan Hakları Kurulu daha sonra bu notları tek tek titizlikle inceliyor ve şikayette bulunan vatandaşlarla birebir görüşmeler gerçekleştiriyor.
İl İnsan Hakları Kurulu’nca oluşturulan Hakları Dilek Kutusu’nda belirtilen önemli bir uyarıda; “Acil durumlarda ise bizzat Valilik İnsan Hakları Danışma Masası’na, www.bolu.gov.tr/insanhakları sitesindeki başvuru formunu doldurarak veya 215 64 34 nolu telefondan müracaat edilebiliyor” ifadelerine yer veriliyor.

CAMİ CEMAATİ İNSAN HAKLARI DİLEK KUTUSU’NU SADAKA KUTUSUNA ÇEVİRDİ
İl İnsan Hakları Kurulu tarafından Yıldırım Bayezit Camii’ne konulan İnsan Hakları Dilek Kutusu farklı bir uygulama ile objektiflerimize takıldı. Cami cemaati, objektiflerce görüntülenen fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, İnsan Hakları Dilek Kutusu’nun varlık gerekçesini anlayamadı. Kutuyu sadaka kutusu sanan pek çok vatandaşın, İnsan Hakları Dilek Kutusu’na bozuk paralar bıraktıkları görüldü. Yukarı Çarşı esnaflarının uyarılarına rağmen tarihi yapının duvarına çakılı vaziyette yerleştirilen İnsan Hakları Dilek Kutusu, gerçek amacına uygun hizmet vereceği günleri beklemeyi sürdürüyor.
































Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!