
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Bursa'da Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen "Rabia" işareti ile yaptığı konuşma Arap basınında geniş yankı buldu. Ürdün'deki Sebil ve el- Gad, Suudi Arabistan'daki El-Vatan, Mısır'da Eş-Şuruk, El-Yevm, El-Ehram gazetelerinin yanı sıra Lübnan'daki Sefir, Tunus'taki El-Ahbariyye, gazeteleri Erdoğan'ın elini kaldırarak, 4 parmağıyla "Rabia işareti" yaptığı fotoğraflara ilk sayfalarında yer verdi. Attıkları gol sonrası "Rabia" işareti yaparak Mısır'daki katliama tepkilerini gösteren Türk futbolculara da geniş yer veren Arap gazeteleri İstanbul'daki Eminönü Meydanı'nda düzenlenen Mısır'da darbecilerin demokrasi taraftarlarına katliamını protestostolarını da ilk sayfalarından okuyucularına duyurdu. Bursa'da Erdoğan'ın "Rabia işareti" yapması üzerine Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ve Çaykur Rizespor'lu Sercan Kaya da attıkları gol sonrası "Rabia işareti" yaparak tepkilerini göstermişti.
EYLEMLERİN SEMBOLÜ
Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik gerçekleştirilen 3 bin 533 kişinin ölmesine, 11 bin 520 kişinin yaralanmasına neden olan katliama karşı Türkiye genelindeki protestolar sürdü. Eylemlerin öne çıkan ortak sembolü ise Rabia işareti oldu.
-İstanbul: Saraçhane Parkı, Eminönü ve Beyoğlu'nda yapılan gösterilerde Mısır'daki katliam kınandı. Saraçhane Parkının girişine üzerinde Mısır'daki katliamda öldürülen bazı kişilerin fotoğraflarının yer aldığı "Ya Müntakim Allah, bizi intikamına memur et. Şehitler borcunu ödedi sıra bizde ümmet" yazan pankart asılırken, protestocular "Rabia işareti" olan dev poster açtı. Saraçhane Parkı'nda bir araya gelen grup topluca akşam namazı kıldı.
Ankara: Hacı Bayram Camisi'nde, sabah namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası "Rabia" işareti yapan grup, sloganlar attı.
Konya: Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnisiyatifi'nin öncülüğünde Hz. Ömer Caminde yapılan gösteride Rahmet Tiyatro Grubu katliamı canlandırdı.
Mardin: Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Mardin Mısır Direnişi Dayanışma Platformu tarafından Fuat Yağcı Camisi'nde program düzenlendi. Kürtçe ve Türkçe ilahi, ezgi ve şiirlerin okunduğu program 3 gün boyunca tekrarlanacak.
Diyarbakır: 57 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Diyarbakır-Mısır Kardeşlik İnisiyatifi tarafından Dağkapı Meydanı'nda yapılan etkinlikte katliamda ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. .
Adana: Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği "Zulme ve Diktatörlüğe Lanet, Mısır İslami Direnişine Destek Mitingi"nde Mısır, Suriye ve Filistin'de ölen çocukları temsilen sahneye çıkan çocuklar, dar ağacına asılmış Sisi kuklasını idam etti.
Gümüşhane: Merkez Kemaliye Camisi önünde toplanan Gümüşhane Platformu üyeleri, İsrail, ABD ve General Sisi aleyhine slogan atarak yürüdü Van ve Tokat'ta da protesto gösterisi yapıldı.
ÇİFT ANLAMLI
Mısır'da darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndan başlayan ve tüm dünyaya yayılan "Rabia işareti"nin Mısır'da da "Darbeye Karşı Koalisyon" tarafından tüm gösterilerde öncelikli sembol olarak kullanılması istendi. Endenozya'dan Almanya'ya kadar Mısır'a destek gösterilerinde kullanılan "Rabia işareti", Mısır'da darbe karşıtları tarafından önce Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yapıldı. "Rabia işareti"ni ilk yapanlar anlamını şöyle açıklamıştı: "Meydanın adı olan 'Rabia' Arapçada 'dördüncü, dört' demektir. Bu meydanın adına vurgu yapmak için bu işareti yapıyoruz. Muhammed Mursi, Mısır'da Nasır, Sedat ve Mübarek'ten sonra dördüncü Cumhurbaşkanı oldu. Onu da hatırlamış oluyoruz. Tahrir Meydanı'nda darbeye destek vermek için toplananlar zafer işareti yapıyor. Biz onlarla bir olamayız. Onlardan ayrılmak için bu işareti yaygınlaştırıyoruz."
ZİRVE ERTELENDİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün saat 14.00'te Tarabya Köşkü'nde yapılması planlanan görüşmesi gerçekleşmedi. Görüşmenin, perşembe günü Ankara'da yapılacağı bildirildi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!