
Münavebe ile 3 yılda bir patates üretimi yapmaya başlayan Bolu’da, patates üretiminde yüzde 50 düşüş meydana geldi. Tüm Türkiye genelinde yüzde 50’lik bir daralma meydana geldiği söyleyen Yamantürk, Bolu’da patates ekiminin 10 bin hektardan 5 bin hektara kadar düştüğünü ifade etti.
Türkiye’de geçen yıllara göre patates ekilişinde yüzde 50 azalma meydana geldiğini dile getiren İsmail Yamantürk, “Bunun sebebi 2 yıl üst üste patatesin para etmemesi, geçen sene de dip yapmasıdır. Geçen yıl patates eken üreticiler ne kadar ürettilerse o kadar zarar ettiler. Bundan dolayı bu sene patates üretiminde tüm Türkiye genelinde yüzde 50 daralma var. Bu demektir ki: Türkiye’de yılda 5-5 buçuk milyon ton patates üretimi vardı geçen yıllarda. Bu üretim aşağı yukarı 3 milyon tonlara düşecek. Bu da önümüzdeki yıl patates para edecek demektir. Adana’da 900 lira 1200 lira arasında satılıyor. Böylece çiftçi geçen seneki zararını bu yıl telafi edecek” dedi.
Bu yıl çiftçilerin ürünlerine iyi bakmalarını öneren Yamantürk, “İyi depolanamaları ve iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Geçen yıl çok zarar edildi. Bolu’da da daha önce 300 bin ton üretim varken bu yıl tahmini 150 bin tona kadar düşecek. Bolu’da 10 bin hektar patates ekimi vardı. Bu Bolu’da 5 bin hektara kadar düştü” dedi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!