
Haber: Nermin KAYA
Abant İzzet Baysal Üniversitesinde gerçekleşen bir sempozyuma konuşmacı olarak katılan Cumhurbaşkanlığı Sosyal Medya Birimi İletişim Uzmanı Hakan Çopur, gençlere sosyal medya konusunda önemli bilgiler verirken, konuşması sonrası sorularımızı yanıtladı.
Her nokta ona ait
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kendi adını taşıyan tüm hesaplarını kendisinin yönettiğini belirten Çopur “Orada ki her bir nokta, virgül kendisine ait. Cumhurbaşkanımızın bilgisi dışında hiçbir şey yapılmıyor. Biz diğer kurumsal hesapları yönetiyoruz” dedi.
Sosyal medyaya çok önem veriyor
Abdullah Gül’ün ABD Başkanı Obama’dan sonra en çok takipçiye sahip olan ikinci lider olduğunu belirten Çopur, “Aslında Türkiye’de belki de siyasiler arasında bu işin öncülüğünü yapan isimlerden birisidir. Yaşayan liderler arasından Obama’dan sonra en çok takipçi sayısına sahip lider unvanını taşıyor. Halka doğrudan ulaşmak noktasında önemli bir iletişim aracı olduğuna inanıyor. Kurumda da bize bu anlamda büyük bir alan açmış durumda. Yoksa sosyal medyanın Kamu kurumlarında bu kadar rahat kullanılması çok mümkün değildir” şeklinde konuştu.
Herkese cevap vermesi mümkün değil
Çopur, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çok sayıda istek, şikayet geldiğini belirterek, bunların tamamına cevap verebilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Çopur, şöyle devam etti:
“Aslında biz ilk dönemlerde yorumlara cevap vermeyi denedik. Ama pek mümkün değil. Şöyle basit bir örnek vereyim. Cumhurbaşkanımız bugün Portekiz’den dönüyor. Muhtemelen bir paylaşımı olacaktır. Ondan hemen yarım saat sonra on binlerce yorum alıyorsunuz. Bunların çoğunda talepler, şikayetler var. Bunlara cumhurbaşkanımızın cevap verebilmesi ne teknik olarak ne de insani güç olarak mümkün değil. O nedenle de biz bunları toplayıp belli periyotlarla raporlar halinde sunuyoruz. Kendisine mutlaka bunlar ulaşıyor. Cumhurbaşkanımız sosyal medya üzerinden insanların dile getirdiği talepleri dikkate alıyor. Ancak hemen yazıldığı anda cevap verilmesi mümkün değil.”
Hizmet etmekten keyif duyuyoruz
Ülkenin bir numaralı ismi ile çalışmanın zorluğununun, Abdullah Gül’ün huzurlu ve insani yaklaşımla keyif haline geldiğini belirten Çopur, “Benim yakın çevremde de hep sorarlar nasıl bir insan diye. Şunu söyleyebilirim, sizlerin televizyonda gördüğünüzden çok daha yumuşak, daha insani yönü ağır basan, yanında olduğunuzda kendinizi daha huzurlu hissettiğiniz bir insandır. Bazı insanlarla çalışmak zordur. Cumhurbaşkanımız öyle değil. Gerçekten seveceğiniz, değer vereceğiniz, saygı duyacağınız ve bu yüzden hizmet etmekten keyif duyacağınız bir insan” şeklinde konuştu.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!