
Ebru EYVAZOĞLU
Gerede ile Dörtdivan ilçesi sınırları içersine yapılacak Tekke Barajı, Devlet Su İşleri’nin 2013 programına alınmadı. Dün yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Tekke Barajı’nın tüm projelerinin hazır olmasına karşılık 2013 yatırım programına alınmadığı, ek programa alınması için çalışma yürütüldüğü ifade edildi.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un Ekim ayında yaptığı açıklamada 2013 yılında Tekke Barajının yapımına başlanacağı müjdesine karşılık, DSİ’den olumsuz yanıt geldi. DSİ’nin 2013 programına alınmayan Tekke Barajı, ek programa da alınmadığı takdirde 2014 yılını bekleyecek. 2013 yılının Ağustos ayında yapımına başlanacağı duyurulan barajın tüm proje ve fizibilite çalışması ise bitirilmiş durumda.
Tekke Hidro Elektrik Barajı’nın yapımındaki asıl amaç tarımsal alanlara su kaynağı yaratmak. Barajın yapımıyla birlikte Dörtdivan ilçesindeki toprakların verimliliğinin artmasının yanı sıra Gerede ve bölgedeki hava sıcaklığı da asgari 5 derece artacak. Tekke Barajı ile ilgili çalışmalar 3 yıldır yürütülüyordu. Baraj, Dereköy mahallesinin bulunduğu alanda inşa edilecek. Bu alanda zeminin de sağlam olduğu ifade edilirken, barajla birlikte Dereköy – Devren - Fırınlık mahalleleri de sular altında kalacağı için kaldırılacak.
Tekke barajı ile Dörtdivan - Gerede ilçelerinin içme - kullanma suları temin edilecek Ulusu Deresi vadisinde uzanan taban arazilerinin taşkın zararlarından korunması da sağlanmış olacaktır.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!