
Sakarya İlköğretim Okulu’nda dün farklı bir yarışma yapıldı. Kendi türkü starını seçmek için yetenek avına çıkan öğretmenler, okulun müzik yıldızını verdiklerle oylarla belirlediler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde yapılan türkü yarışmasına değişik sınıflardan kendine güvenen 11 öğrenci katıldı. Jüri üyeliklerini ise Okul Müdür Başyardımcısı Fuat Bayramoğlu, sınıf öğretmeni Ahmet Durak ve sınıf öğretmeni İbrahim Karabelen yaptı. İbrahim Karabelen aynı zaman da öğrencilerin okuduğu türkülere sazla eşlik etti.
Öğrencilerin kendine güvenleri, şarkıyı ses ve makam olarak icra etmeleri, enstrümantal alete uyumu, rahat hareket edebilmeleri gibi kriterlerle 100 üzerinde puanlamaya tabi tutuldu. Yarışmaya Medine Çakır, Fatma Selcen Solmaz, Ebrar Meriç Öztürk, Kadir Şanlıoğlu, Saadet Miraç Önal, Gaye Çetin, Melike Aksoy, Yasemin Tuğba, Gizem Yıldırım, Şevval Okur ve Sude Erdoğan katıldı.
Yapılan puanlama sonunda okulun 3-E sınıfından Saadet Miraç “Hekimoğlu” parçası ile 287 puan, 4-B sınıfından Gaye Çetin “Uzun ince Bir Yoldayım” türküsüyle 285 puan aldı. 2-B sınıfından Medine Çakır ise “Çanakkale İçinde” türküsüyle 280 puan alırken, 2-B sınıfından Fatma Selcen Solmaz da “Atabarı” türküsüyle 268 puan aldı. Okul 5.’liğini ise “Çemberimde Gül Oya” isimli türküsüyle 4-B Sınıfından Melike Aksoy aldı.
İlk iki dereceye giren öğrenciler, teneffüste öğretmenler odasında türkülerini tekrar icra ederlerken, öğretmenlerinden de bol bol alkış aldılar. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri 19 Nisan 2013 Cuma günü bayrak törenin de öğrencilerin ve velilerin huzurunda törenle verilecek.
Merhaba Bolu Ekspres Gazetesi. Okulumuzun gerçekleştirdiği bir organizasyonu, kamuoyuna duyurmanız, başarının öğrencilerimize ve velilerimize motive edici yayınınıza Sakarya İlkokulunun velileri, öğretmenleri, öğrencileri adına çk teşekkür ederiz. Okulumuzda bu tür etkinlikler hem öğrencilerimizi hem öğretmenlerimizi heyecanlandırıyor. Okul olarak bilimde ve sanatta en iyiyi yakalama hedefimiz var. Bu bizleri eğitim ve öğretim adına olumlu yönde motive eden zarif haberiniz nedeniyle Siz BOLU EKSPRES GAZETESİNE tekrar çok teşekkür ederiz Efendim. Hayırlı ve başarılı yayınlar dilerim.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!