
Borçlar Kanunu’nun 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi ile birlikte, “banka kredilerinde eş rızası aranır” hükmü hayata geçmiş,bankalar ise Borçlar Kanunu’nda yer alan hükmü uygulamaya başlamış, bu süreç içerisinde eşin rızası aranma yolu tercih edilmişti.
Konuyla ilgili olarak iş dünyasından Başbakan’a ve hükümet üyelerine çok sayıda şikayet gelmiş ve bu şikayetler üzerine kanundaki aksayan yönlerin tespit edilmesi için çalışma başlatılmıştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda bankalardan ticari kredi kullanacak olanlardan istenen eş rızasının kaldırılması kararlaştırıldı.
“O BÜROKRATİK ENGEL ARTIK YOK!”
Kanunun değiştiğini ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini bildiren Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle kamu kurum ve kuruluşlarınca kullandırılacak ticari amaçlı banka kredilerinde eş rızası aranmayacak. Son zamanlarda vatandaşlarımızın önüne bürokratik bir engel olarak çıkan, eş rızasına ilişkin hüküm yapılan düzenlemeyle çözümlenmiş oldu” dedi.
“TİCARİ HAYATIN DOĞAL AKIŞI KOLAYLAŞTIRILIYOR”
Ercoşkun, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu düzenleme ile hem esnafımızın kullanacağı, hem de Tarım Kredi, Tarım Satış ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ile kamu kurum ve kuruluşlarınca kooperatif ortaklarına kullandırılacak ticari amaçlı kredilerde verilecek kefaletler için eşin rızası şartı ortadan kaldırılmış oldu. Hükümetin ‘aile bütünlüğü’ hedefiyle getirdiği önceki düzenlemeyle kredi kullanan kişilerin herhangi bir borç ilişkisine kefil olmaları gerektiğinde eşinin onay vermesini zorunlu tutuyordu.Ancak iş aleminden gelen şikayetler üzerine bu hükmün ticari hayatı tıkadığını tespit eden Hükümetimiz, önceki gün Meclis’e sunulan Torba Yasa’ya bunu kaldıracak bir hüküm ekledi. Düzenleme gerekçesinde ise, eşin rızasının aranması zorunluluğunun kaldırılması ve ticari hayatın doğal akışını kolaylaştırmanın hedeflendiği vurgulanmıştır” ifadelerini kullandı.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!