
Satın alma, kazı, hibe ve mahkeme kararı ile 269'u arkeolojik, 4'ü etnografik eser, 480'i sikke olmak üzere 753 yeni eserin kayıtlara girdiğini dile getiren Güneş, ''2012 yılı sonu itibari ile müzemizde bulunan eserlerin sayısını belirledik. Müzede 3 bin 286 adet arkeolojik, bin 677 adet etnografik eser ve 12 bin 95 adet sikke bulunuyor. Müzemize kazandırılan yeni eserler, diğer müze ve kişilerden satın alınan, kazılarda bulunan ve mahkeme kararı ile müzemize devri yapılan eserlerdir'' diye konuştu.
80 eser açığa çıkarıldı
2012 yılında yapılan kazı çalışmaları hakkında da bilgi veren Güneş, ''Merkez ilçede 3 ayrı kurtarma kazısı yapıldı. Büyük Cami Mahallesi, Karamanlı Mahallesi ve Akpınar Mahallesi'nde yürütülen kazı çalışmalarında Roma ve Bizans dönemlerine ait yapı ve mezar kalıntıları ile 80 eser açığa çıkarıldı'' şeklinde konuştu.
Sadece kazı yapmıyoruz
Sadece kazı çalışması yapmadıklarını anlatan Güneş, Bolu'da faaliyet gösteren okullara yönelik, müzelerin tanıtımını amaçlayan projelere de imza attıklarını kaydetti.
''2012 yılında müdürlüğümüze başvuran 477 öğrenciye eserler ve taşınmaz kültür varlıkları hakkında bilgi, belge ve broşür verdik'' diyen Güneş, ''Bunun yanında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzecilik eğitimi ve resim çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca 'Tarihi Eserlerimiz ve Müzelerimiz' konulu resim yarışması düzenleyerek, öğrencilerin müzelere ilgisini artırmaya çalıştık'' ifadelerini kullandı.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!