
Hazırlayan: Nermin KAYA
5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününde, tüm dünyada gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle şiddete maruz kalan, hakları çalınan kadınlara dikkat çekilmesi amaçlanıyor.
Halen Kadın Konuk Evi yapımı bekleniyor
Geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen Büyükşehirler yasası sonrası nüfusu 100 bini geçen şehirlerde yapılması mecburi hale getirilen Kadın Konuk Evleri konusunda ilimizde halen bir girişim bulunmuyor. Yerelde kadına şiddetin arttığına yönelik yapılan onlarca habere rağmen konu ile ilgili yetkililerden henüz olumlu bir açıklama gelmedi.
Rakamlar artıyor, sonuç korkutuyor
İl Emniyet Müdürlüğünün Kasım Ayı sonunda yaptığı resmi açıklama ile rakamların artış gösterdiği belgelendi. Emniyetten yapılan açıklamada 2012 yılı Kasım ayına kadar 303 aile içi şiddet olayı meydana geldi.
Neler söylenmişti
Konu ile ilgili olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bolu İl Müdür Vekili Kadir Pulat, Temmuz ayında yaptığı açıklamada kadına ve aileye yönelik şiddetin arttığını söyleyerek, “Son zamanlarda şiddet mağdurlarının sayısı arttı. Bu endişe verici” ifadelerine yer vermişti. Pulat ayrıca, Kadın Konuk evi için planların olduğunu söyleyerek “son 7-8 aylık sürede ilimizde bize başvurup da bizim direkt barındırdığımız 44 kişi var. Bu başvuruların bir kısmı kadın konuk evi talebinde bulundu. Bizim henüz kadın konuk evimiz yok ama açacağız. Onun planlarını yapıyoruz” demişti. Ancak aradan geçen 5 aya rağmen halen bir girişim yok.
Konunun diğer muhataplarından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise ““Kadın sığınma evi açılırsa güvenliği sağlanamaz. Bize böyle bir talep gelmedi. İnşallah da gelmez” ifadelerine yer vermiş bunun üzerine Milletvekili Tanju Özcan ise şiddete maruz kalan kadınları barındırmakla yükümlü olan kurumun Belediye olduğunu belirterek, kadınlara adres olarak Alaaddin Yılmaz’ın evini göstermişti.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!