
Haber: Nermin KAYA
Eğitim Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak, dün sendika binasında düzenlenen bir basın açıklaması ile üyeleri ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına katılmama kararı aldıklarını açıkladı. Koçak, yaptığı açıklamada “Eğitim Bir-Sen olarak, 23. Başkanlar Kurulu Toplantısında aldığımız ve sonuç bildirgesine de yer verdiğimiz “Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece, 24 Kasım öğretmenler günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlanmamalıdır” kararı doğrultusunda Öğretmenler Gününü kutlamıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Koçak, açıklamasına şu sözlerle devam etti:
“Eğitim sisteminin nitelikli bir hale gelmesi ve bireylere hak ettikleri düzeyde eğitim sunması, sadece öğretmenlere yönelik çalışma ve iyileştirme sağlanamaz. Eğitim sisteminin içerisinde görev alan bütün kamu görevlileri, bizim için değerlidir. Bütün eğitim çalışanlarının sorunu çözülmedikçe, hak ettikleri maaş verilmedikçe, insan onuruyla bağdaşır çalışma şartlarına sahip olmadıkça, eğitim sisteminde sürdürülebilir bir reform gerçekleştirmek hayaldir. Kutlamayacağımız öğretmenler gününe iki gün var, bütün eğitim çalışanlarının gün görmesini sağlayacak adımların acilen atılmasını bekliyoruz”
“Atanmışların sorunu çözülemezken, atanamayanları düşünmek”
Koçak, açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Muhabirimizin “Tanju Özcan’ın atanamayan öğretmenlerle ilgili TBMM’ye sunduğu yasa tasarısı ile ilgili” soruya ise şu cevabı verdi: “Atanamayan öğretmenlerin meselesi 10 yıllık bir mesele. Tanju Özcan’ın bunu gündeme getirmesi ise 10 günlük bir meseledir. Atanamayan öğretmenler geçen yıl bir platform altında birleştiler ve bizleri de ziyaret ettiler. Bunlarla ilgili genel merkezimizin hem Bakan hem de Başbakan düzeyinde çalışmalar yapıyorlar. Ancak şu bir gerçektir, atanan öğretmenler gününü kutlayamazlarken, atanamayan öğretmenler için bir gün yapmak ne kadar doğrudur?”






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!