
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ve Yalova il Genel meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, MARKA Bolu Koordinatörü Ömer Faruk Zorlu ve MARKA Genel Sekreter Vekili Tolga Şahin’in de aralarında bulunduğu heyeti İstanbul menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı karşıladı. İMKB’nin kurumsal tanıtımın yapıldığı ziyarette İMKB hakkında bilgiler verildi.
Mustafa Baltacı İMKB’nin Türkiye’deki sermaye hareketinin merkezi olduğunu ve 30 sene önce kurulan borsanın bugün 500 milyar dolarları bulan işlem hacmine ulaştığını belirtti. Londra ve Singapur arasında sermeye hareketini düzenleyen ve finansal bir cazibe merkezi olan başka bir yer olmadığını bu anlamda borsanın önümüzdeki yıllarda çok daha önemli roller üsteleneceğini de dile getiren Baltacı sözlerine “İMKB adıyla yıllardır sermaye sahiplerinin güvenini kazandık dünya çapında önde gelen borsalardan olduk. Şimdi de Borsa İstanbul adı ile yeni bir dönüşüm yaparak global pazarda ilk sıralara oynuyoruz” şeklinde devam etti. İMKB’nin sermaye sahiplerinin ortak bir pazarı olması yanında birçok hibe programının da olduğunu ve şu ana kadar 1 milyar TL’ye yakın bir meblağın ülkenin çeşitli yerlerinde okul yapımı için kullanıldığını ifade etti.
“TÜRKİYE’NİN MEVCUT SERMAYESİ HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAKTIR”
Mücahit Kutlu ise Ülkemizin sermayesinin kıymetlenmesini ve güven kazanmasını sağlayan böyle bir kurumun aynı zamanda ülke çağında büyük hibe yatırımlarının olmasından memnun olduğunu belirtti. Bolu’nun küçük bir şehir olmasına rağmen İzzet Baysal gibi hayırseverin eğitim ve sağlık alanında yaptığı yatırımlara ülke ortalamasının çok üzerinde olduğunu ifade etti. Sözlerine İzzet Baysal’ın Bolu yaptığı yatırımları da anlatarak devam eden Kutlu, “Hâlihazırda dünya çapında önemli bir yeri olan İMKB’nin yeni bir dönüşümle Borsa İstanbul olması ile de ülkemize olan katma değeri artacaktır. Hükümetimizin bankalarla ilgili yaptığı düzenlemeler ile ülkemiz şu anda dünyanın önde gelen güvenilir bankalarına kavuştu. Sermaye piyasasında da yapılacak düzenlemelerle de Türkiye’nin mevcut sermayesi hak ettiği değeri bulacaktır” şeklinde konuştu. Ziyaret sonrasında Borsa binasını gezdiren Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, borsanın kuruluş dönemi ve geçirdiği aşamalar hakkında bilgiler verdi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!