
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve finansmanı ABD Büyükelçiliği tarafından karşılanan 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı iki gün önce AİBÜ'de başladı. Türkiye'nin farklı illerinden gelen 230 sporcu, ABD'den gelen antrenörler eşliğinde 5 günlük kampta eğitim alacak. Bugün sporcuları ziyaret eden ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, sporcular tarafından çiçeklerle karşılandı.
İzzet Baysal Kültür Merkezi'nde AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, Türkiye Basketbol Federasyonu ve FIBA Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam, 12 Dev Adam Basketbol Okulları Direktörü Samer Şentürk ve antrenörlerden Chris Dial ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ricciardone, sporun insanları birleştirdiğini belirtti. Ricciardone, "Kamptan ileride çok iyi oyuncular çıkacağına inanıyorum. NBA'da Hido ve Mehmet Okur gibi başarılara imza atacak sporcular yetişmesini diliyorum. Diyarbakır'dan gelen bir sporcu da ABD'de burslu eğitime gelecek. Bunun için ayrıca sevinçliyim. 30 yıl önce Adana'da görev yapmıştım. Orada görev yaparken Doğu ve Güneydoğu'yu çok gezdim. Oralarla şahsen ve resmen ilgileniyorum. Oralarda çeşitli programlarımız var" diye konuştu.
1977'de Türkiye'ye ilk geldiğinde uzun saçları olduğunu ve hippi gibi olduğunu anlatan Ricciardone şunları söyledi:
"İki yıl sonra genç bir diplomat olarak göreve başladım. 8 yıl farklı yerde görev yaptım. Türklerin çok çeşitli kökleri var. Tarihiniz var. Özgürlüğü seven bir milletsiniz. Türkler çok konuksever. Aramızda bizi birbirimize çeken bir şey var. Politikalara rağmen insan olarak Türk insanı ile kardeşizliğimiz var."
Ricciardone, basın toplantısının ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun spor salonunda öğrencilerle birlikte basketbol oynadı. 2 sayı atan Ricciardone daha sonra sporcularla birlikte fotoğraf çektirdi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!