
Radikal Gazetesi’nde Ömer Erbil imzalı haberde Kızılay Hamamı’nın Koruma Kurulu kararı tarafından yıkılmak istenmesinin “düpedüz tarihi cinayet” olarak nitelendirildi. “Bolu'da koruma kurulu kararı ile tarih yok ediliyor” başlıklı haberde satır başları şöyle;
Ankara Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, Bolu merkezde 1888’de inşa edilen Kızılay Hamamı’nın tarihi eser statüsündeki tescilini kaldırdı. 1990’da koruma kurulu kararıyla tescilli tarihi eser statüsüne alınan hamamın yıkılmasının önündeki engel kalktı. Bolu Belediyesi tarafından yerine otel yapılmak istenen tarihi hamam için hem de koruma kurulu kararıyla yıkım kararı çıkması, Bolu Mimarlar Odası ve çevre örgütleri ayağa kaldırdı.
Karabük Üniversitesi tarafından görevlendirilen Prof. Dr. Aysun Özkese, tescil kararının kaldırılması ile ilgili bir bilirkişi incelemesi yaptı. Yapının tarihi eser olduğu konusunda şüphe bırakmayacak ayrıntıların yer aldığı inceleme sonucunda “Yapının restitüsyonu yapılarak özgün haline dönüştürülmeli ve özgün işlevini sürdürmeli veya özgün kısımları ortaya çıkartılarak korunmak suretiyle yeni işlev kazandırılarak yaşatılması gerekmektedir’’ denildi. Arkeolog Nezih Başgelen, “Bolu’da 2. Abdülhamid dönemi hamamının yıktırılmak istenmesi, koruma kurulu kararıyla düpedüz bir tarih cinayetidir’’ dedi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!