
Ebuzer Kaya’nın ses getiren yazısı üzerine Valilik konuyu incelemeye aldı ve konu ile ilgili Orman ve Su işleri Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü Bolu Şube Müdürlüğü’nden bilgi istendi. Bolu Valiliği Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü gelen cevabi yazıyı gazetemiz haber merkezine ulaştırdı. Kamuoyunun tarafsız bilgilendirilmesi amacıyla gelen yazının tamamını okuyucularımızla paylaşıyoruz. Yazının tam metni şöyle:
“Yedigöller Milli Parkı Bolu İli hudutlarında olup, Orman ve Su işleri Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü Bolu Şube Müdürlüğü tarafından sevk ve idaresi yapılmaktadır. Uzun Devreli Gelişim Planı henüz tamamlanmadığından 2010 yılında 1 + 1 yıllığına ihale edilmiş ve ihale süresinin sonu olan 31.12.2011 tarihinde işletmeci tarafından boşaltılarak idareye teslim edilmiştir. Yazıda belirtildiği gibi ihale süresi Eylül 2011 yılında değil Aralık Ayı sonunda bitmiştir.
Ağır kış şartları nedeniyle firma, malzemelerini taşıyamamış ve tesislerimizde bir salonda malzemelerini sonradan almak üzere bırakmıştır. İdare tarafından İhale hazırlıklarına başlanılmış, 26.01.2012 tarihinde hazırlanan şartname ve sözleşme ihale izni verilmesi hususunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gönderilmiştir. İhalenin yapılması ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan şu ana kadar herhangi bir cevap gelmemiştir.
Ağır geçen kış şartları nedeniyle 1970'li yılında yapılan tesislerin sıhhi tesisatları ve su isale hatları hasar görmüş ve tadilatları yapılmıştır. IX. Bölge Müdürlüğü’nce sahaya personel takviyesi yapılmış, sahada temizlik ve bakım işlerine karların erimesi sonrasında başlanılmış olup sahada kirlilik bulunmamaktadır.
1970'li yıllarda yapılan tesislerin genel ve büyük onarımlarının (izolasyon, tesisat ve elektrik donanımları) yapılması hususunda IX. Bölge Müdürlüğü’nce gerekli çalışmalara başlanılmıştır. 2012 yatırımları çerçevesinde sahanın dinamodan sağlanan elektrik dağıtım hattının komple yenilenmesi hususunda (çevre aydınlatmalarda dahil) proje çalışmaları tamamlanmak üzeredir. İhalesi yapılacaktır. Su isale hattının yenilenmesi ile ilgili keşifler hazırlanmış teklifler dağıtılmıştır. Sahada bulunan 2 adet tuvalete engelli kısımları yapılarak bakımları yapılacaktır. Bununla ilgili keşifler hazırlanmış olup teklifler dağıtılmıştır.
2010 ve 2011 yıllarında sahanın kanalizasyon, foseptik ve yol çalışması gibi alt yapı çalışmaları idaremizce ihale yoluyla yapılmıştır. Bu yıllarda, sahadaki tesis ve binaların kullanımından doğan arızalarının tamir edilmesi ise şartname ve sözleşmeden doğan hükümler nedeniyle işletmecinin yapması gerekmiştir.
Uzun Devreli Gelişme Planı'nın tamamlanma safhasına kadar sahadaki tesislerin işletmeciliğinin kısa süreli ihale edilmesi söz konusudur. Uzun Devreli Gelişme Planı ihalesi için Genel Müdürlükçe hazırlıklar tamamlanmış ihale safhasındadır. Tesislerin ziyaretçilere uygun hale getirmek hususunda çalışmalar devam etmektedir.”






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!