• resmi ilanlar

Hızlandırılmış proje dersi

22/03/2012 00:00

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Önceki gün Behiye Baysal Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Yılmaz, projeler ve çalışmalarla ilgili öğrencilere bilgiler verdi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, altyapı çalışmalarının uzaması ve yolların içler acısı haliyle ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Altyapı çalışmalarının tamamı bitmeden yeni asfalt yapmanın günah olduğunu ifade eden Yılmaz, “Kim kazma vuracaksa vursun, bitirsin. Ondan sonra biz asfaltlayacağız ve bir daha bozulmayacak” dedi.

GÜZELLİĞİMİZ ALLAH VERGİSİ

Bolu’nun doğal güzelliklerinin Allah vergisi olduğunun altını çizen Alaaddin Yılmaz “Bolu Allah’ın doğal güzelliklerini cömertçe verdiği doğal güzelliklere sahip bir şehir. Fakat şehir merkezi, doğasıyla uyumlu bir şekilde değil, bizimde çalışmalarımız bu uyumu yakalayabilmek için. Yoğun bir çalışma içindeyiz. İşimizin kolay olmadığını biliyoruz. Kalıcı şekilde çalışmalarda, estetik olarak çalışmalarda yapılabilir. Biz kalıcı yapılar yapmak istiyoruz” dedi.

KUYU SUYUNDAN KURTULUYORUZ

İçme suyu konusunda Bolu’nun sanıldığının aksine sıkıntılar çektiğini ifade eden Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Biz göreve geldiğimizde, Bolu yer altı suyu içiyordu. Bolu Belediyesi çöplüğünde bulunan çöpler suyu akarak yer altı suyuna karışıyordu. Bolu’da bir başka kaynağımızda da yüksek oranda arsenik bulunmaktadır. Bolu içme suyu konusunda yer altı suyu ve arsenikli su dışında herhangi su problemini çözmeye dönelik bir fikir üretememişti. Su problem olduğu için yer altını kazmışız, suyu çekmişiz bunu ben dışarıda bir yerde söylediğim zaman Bolu gibi cennet gibi bir yerde yer altı suyu içildiğine kimse inanmamıştı. Abant’tan gelen ve Mudurnu’dan gelen suların birleşmesiyle Gölköy’de gölette toplanıyor. O göldeki suyu büyük pompalarla şuandaki arıtma tesisine basıyoruz. Arıtıldıktan sonra kullanıma sunuyoruz. Artık suyumuz içme suyunun değerine sahip oldu. Bu su maddi olarak pahalı bir sudur. Baktık şehir suyunun yüzde 57 si kayıp nereye gittiğini çalışmalarımıza rağmen bulamadık. Bu nedenle içme suyu şebekesini tamamen değiştirdik. Fakat ev bağlantılarını henüz tamamlamadık en kısa zamanda o çalışmamızda bitecek. Fakat asıl çalışmamız Çele Barajı. Bu proje üzerinde çalışıyoruz. Çele Barajı ile ilgili çalışmalar tamamlanmış durumdalar. Karadere sularının Bolu’ya tahsisinin ardından bu sularda Bolu şebekesine eklenecek. Bu çalışmalar sonucunda edinilen toplam su, yaklaşık 1 milyon nüfusa yetecek kadar olacaktır. Ancak, bizim nüfusumuz 350 bini geçmeyecek. Çeşmeden akan su da şişe suyu kalitesinde olacaktır. Bu şu demektir; Bolu artık su olayı ile önüne güvenle bakacaktır” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKSU’DA HAYAT BAŞLADI

Büyüksu’daki çalışmaların da bittiğini hatırlatan Yılmaz, “Büyüksu’da kokudan geçilmezdi, canlı yaşamazdı. Şu anda Büyüksu’yun belirli bölgelerinde balık yakalayıp yüzebilirsiniz. Bu ilk defa oluyor. 40 yıl sonra Büyüksu’da canlı yaşar hale geldi” dedi.

YAĞMUR VE KANALİZASYON AYRILIYOR

Yağmur suyu ve kanalizasyon sularının ayrıştırılmaya çalışıldığını hatırlatan Yılmaz, “Çalışmalarımızda yağmur suyu ile kanalizasyon suyunu ayırmaya çalışıyoruz. Türkiye’de bu işi başarmış başka bir şehir yoktur. Şuanda çalışmalarımız yüzde 60 seviyesine geldi. Hatırlarsanız yağmur çok yağdığında bazı bodrum kat evlerini kanalizasyon basıyordu. İşte bunun sebebi, yağmur sularıyla kanalizasyonun aynı hattan gitmesi. Yeni evlendiğimde ben de bodrum katta oturuyordum. Bir gece benim evimi de kanalizasyon basmıştı” dedi.

GAZA GELİYORUZ

Doğalgaz hakkında da öğrencileri bilgilendiren Yılmaz, “Bu sene 70 kilometre doğalgaz döşenecek. SEDAŞ‘la görüşüyoruz, bazı elektrik kablolarını yer altına alıyoruz. Yol çalışmalarımızı bitirdiğimizde Türkiye’de bu konuda yine tek bir şehir olacağız. Çöp’le ile ilgilide benim geldiğimde çöpleri toplayıp bir çukura atıyorduk. Şuanda yaptığımız çalışmalar sonrasında Avrupa Birliği standartlarında muhafazalı bir çöp depolama alanına atıyoruz. Çöplükten Metan gazı oluşturmaya çalışıyoruz. Çöpten elektrik üretiyoruz. Bunu Türkiye’de sadece büyükşehirler yapabiliyor şu anda” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER HİSAR TEPESİNİ MERAK EDİYOR

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz öğrencilere “Siz en çok hangi projeyi merak ediyorsunuz” sorusu üzerine beklemediği bir cevap aldı. Öğrencilerin ortak sorusu Hisar tepesi kazılarında çıkan stadionun durumu oldu. Yılmaz konuyla ilgili “O Bölge Bolu’nun en yüksek yeridir. Bir çalışma içindeyiz. Orda bir Döner Kule olmasını istiyoruz. Bir Cafe olmasını istiyoruz. O bölgeden Aslıhattın Camii önüne kadar olan yeri Peyzaj yaparak düzenlemek istiyoruz. İnşaat kazısı yapılırken orada bir yapı çıktı dolayısıyla orası sit alanı olduğu için o şekilde kalmış oldu. Bu bölgenin bozulmadan düzenlenmesi hakkında proje bu hafta içinde tamamlanmak üzeredir. Hemen yanında bulunan yukarı çarşımızı restorasyon yaparak düzenlemeye çalışacağız. Belediye’nin hemen yanında Kültür sitesinin olduğu bir tepe daha var o tepe’nin doğu tarafını tamamen kaldıracağız. Belediye önünden yürüyerek Pazar yeri dediğimiz yere geçebileceksiniz. O yerden çıkacak toprak da Paşaköy’e gelmeden önce olan Diyaliz Merkezi’nden Mudurnu yoluna doğru yapılacak bağlantı yolunda kullanılacak. Böylelikle D-100 Bolu’nun Güneyi’nden geçecek. Şuan kullanılan D-100’de eğlenme, dinlenme, alışveriş bölgesi yapmak istiyoruz” dedi.

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: