• resmi ilanlar

Mantarlar Proje Konusu

28/02/2012 00:00

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler konulu çalışmalarından birisini teşkil eden doğal Mantarlar konusunda, Doğu Marmara Kalkınma ajansına ( MARKA) Teknik destek kapsamında “Mantarlar hakkında genel bilgi ve mantarların devamlılığını Sağlayıcı toplama yöntemleri” adlı bir proje sundu.

Projeyle Orman Köylüsüne Bolu ormanlarında bulunan doğal Mantarlar hakkında genel bilgi verilmesi ve Mantarların devamlılığını Sağlayıcı toplama yöntemleriyle ilgili verilecek eğitimler konusunda teknik destek talep edildi.

Eğitimler aynı zamanda, ormanlarda mevcut olan tüm iş ve işlemlerden sorumlu ve yetkili olan Orman İşletme Şeflerine yönelik olacak. 150 kişiden oluşan 3 ayrı personel grubuna; günde 5 saat olmak üzere 2’şer gün eğitim verilmesi düşünülüyor. Böylece her 3 grupta yer alan personelin ayrı ayrı 10’ar saat eğitim alması planlandı. Toplam 150 personele, 6 günde toplam 30 saat eğitim verilecek. 

YORUMLAR  (Toplam 1 yorum)

  • Ali Riza Demirezen  (03.11.2014 06:14:07)

    Resimdeki mantar,yapraklı ve iğne yapraklı ağaçlardan oluşan karışık ormanların en lezzetli mantar türü olan horoz mantarıdır.Ayrıca Huş ağaçlarından oluşan ormanlarda da sıkça bulunur.Ticari değeri çok yüksek olan horoz mantarını tanımak kolaydır.3-4 tane çeşidi vardır ve zehirli benzeri yoktur.Gövdesi daha etsiz ve şapkası ince olan yalancı horoz mantarı zehirli olmamasına rağmen değeri yoktur.Kurutularak birkaç yıl saklanabilir.Avrupa mutfaklarının vazgeçilmezlerinden olan bu mantar türü bol miktarda toplanabilirse yurt dışına ihraç edilebilir. Ali Rıza Demirezen.Orman Endüstri Mühendisi

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: