
Kasım ŞAHİN
Sabah saat 08.00’de cadde üzerinde optik kazı çalışması yapan firmanın elemanları, kazı makinesinin çıkarttığı gürültü yüzünden tepki aldı. Ayrıca caddenin sol şeridi ise gün boyu trafiğe kapatıldı.
Turkcell Superonline Fiber Optik kablosu döşenmesi için Pazar sabahı erken saatlerde İzzet Baysal Caddesi üzerinde kazı çalışması başlatıldı. Bolu’da yer altına döşenecek olan 8 bin 600 kilometrelik optik kablo döşenmesinin kısa bir süre sonra sona ereceğini belirten ve ihaleyi yapan Gülsan A.Ş., yetkilileri, “Cadde üzerindeki asfaltı 50 santimetre derinlikte kazıyoruz. Önce bu kanallara boru döşenecek ve ardından da optik kablolar bu boruların içersinde geçirilecek. Kullandığımız makine asfalt ve taş kesme aracı olduğundan biraz gürültü çıkartıyor. Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan özür dileriz. Amacımız, iletişimde çağı yakalamak olduğu için çalışmalarımız kısa sürede bitecektir” dediler. Öte yandan yataklarından tatil günü fırlayarak kalkmak zorunda kalan vatandaşlar ise, “Tatil günümüzde rahatça yatamadık. Dinlemedik bile gürültü yüzünden. Bolu’da kazı çalışmaları galiba hiç bitmeyecek. Birileri kapıyor, birileri yeniden açıyor” diyerek tepki gösterdiler.
FİBER OPTİK NEDİR
Fiber optik, insanın saç teli kalınlığında ve çok hassas üretilmiş saf bir cam ip üzerinden ışığın iletilmesi prensibiyle çalışan bir sistemdir. Bu şekilde üretilmiş kabloların tercih edilmesinin en büyük sebebi, çevresel şartların ağır olduğu; nemli, rutubetli, elektriksel alan parazitlerinin yoğun olduğu yerlerden etkilenmemesi ve her zaman stabil bir bağlantı sunmasıdır. Fiber optik kablolar, iletimi ışık hızıyla yani saniyede 300 bin km’lik hızla gerçekleştirirler. Bu yönleri sebebiyle uzak mesafelere veri aktarımı için tasarlanmışlardır.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!