
İlk kitapta Bolu'nun taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının ele alındığını ifade eden Kaplan, ''Bu kitapta, Bolu ve ilçelerinin tarihi ve turistik yerlerinden bahsettik. Yayımlanan kitapları, il müdürlükleri, bakanlık teşkilatı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve milli kütüphanelere ulaştırdık. İlk kitabımız 3 yıllık çalışmamızın ürünüdür'' dedi.
Kaplan, ikinci kitapta ise 19. yüzyılda Bolu'da yaşayan önemli ozanlarından Aşık Dertli'yi konu aldıklarını söyledi.
Kaplan, şöyle devam etti: “Aşık Dertli, ülke genelinde bilinen bir ozan. Şair Dertli'nin kütüphanemizde 3 tane yapıtı vardır. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) öğretim görevlisi olan Hamdi Birgören'in çalışmasıydı. Hocayla görüşüp onayını aldıktan sonra, İl Özel İdaresinin yardımıyla Kültür Turizm Müdürlüğü olarak Aşık Dertli'nin hayatından ve şiirlerinden oluşturulan Divan-ı'nı da yayım olarak sunduk. Halk edebiyatı ile ilgilenenlere ve ozanlara güzel bir kaynak olduğunu düşünüyorum”
Yayımlanan kitapların Bolu'nun tanıtımına katkısı olacağını belirten Kaplan, kitapların basımında yardımları bulunan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman ve il encümen üyelerine teşekkür etti.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!