
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, tüm mahallelerde hayata geçirilmesi hedeflenen “Mahalle Evi” projesinin Borazanlar ve Sandallar Mahallelerinde başlatılacağını ifade etti. Geçmişte köy olan mahallelerdeki, mevcut köy konaklarının restorasyonu ile mahalle evine dönüştürülen köy odaları, sosyal alan olarak değerlendirilecek.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz “Bu sosyal tesiste bir, muhtar oturacak. İki akşam oturulabilecek lokal olacak. Üç kadınlar için, sosyal bir alan olacak şekilde planlandı. Yani istediğimiz bir konu daha var: Buraları taziye evi olarak düşünüyoruz. Cenaze sahibi buraya gelip oturacak, onların yemesini, içmesini belediye olarak biz sağlayacağız. Hem cenaze sahibi hem gelene gidene hizmet olmayacak yani” dedi. Çalışmanın bütün mahallelerde yaygınlaşacağını ifade eden Yılmaz “Bu çalışma ilk hangi mahallede tamamlanırsa oradan başlayacağız. Muhtarlarla bir toplantı yaptık, ilk tadilatımızı da Sandallar Köyünde gerçekleştirdik. Ancak bütün mahallelerimizde gerçekleştireceğiz bu odaları. Alt katı erkeklere, üst katı hanımlara hizmet edecek şekilde yapılacak. Burası İzzet Baysal Caddesi olduğu için buraya özel bir ilgimiz var. Elimizdeki her malzemeyi değerlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
30 nisan 2021 tarinde yazmış olduğum paşaköy konaği hakkında sorduğum araştırma yazıma şimdiye kadar nicin cevap verilmemiştir.
Bir ziyaretim esnasında ilgimi çeken bu konak hakkında bilgi almak istiyorum.bu konak kimlerden kalmıştır ? Geredeli Adullah efendi ile bir bağlantı varmıdır.? Sözü edilen 1960 yılından önce konakta oturan kalabalık aile kimlermiş ?çok eski resmine niçin sadık kalınarak yapılmamış ? Araştırma yaparak arşivime katkısağlayacağınız için şimdıden teşekkür ediyor. Kiymetli bilgilerinizi bekliyorum.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!