
''Kıyı ve Yapı Uygulamaları Batı Karadeniz Bölgesel Seminerleri'' önceki gün Abant'ta Palace Otelde yapılan iki oturumla başladı. Üç gün sürecek olan toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Batı Karadeniz Bölgesi belde belediye başkanları, İl Özel İdaresi müdürleri, Turizm il müdürleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık il müdürleri katıldı.
Seminerin ilk oturumunda yerleşme yapılaşma uygulamaları, kırsal alanda yerleşme ve yapılaşma uygulamaları, kentsel dönüşüm, arsa arazi düzenlemeleri ve kamulaştırma konusu görüşüldü.
İkinci oturumda ise plan esas jeolojik ve jeoteknik etüt raporları, çevre düzeni planı, kıyı kanunu ve uygulama yönetmenliği, kıyı kenar çizgisi tespiti ve kıyıda mülkiyet, organize suçlarla mücadele konusunda açıklamada bulunuldu.
Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Baş Komiser Şükrü Güler tarafından, katılımcılara, organize suçlara karşı bilinç düzeyini artırmak konusunda slayt gösterisi yapıldı.
Seminerin ikinci gününde üçüncü oturumda ise katılımcılara, mücavir alanlar, korunan alanlar, KENTGES, özürlülükte ulaşabilirlik, yerel yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) uygulamaları, kültürel varlıkların korunması, dördüncü oturumda, yapı denetimi kanunu, yapı denetim sistem, yapı müteahhitleri şantiye şefi ve yetki belgeli ustalar, atık su yönetimi, seminerin son gününde, beşinci oturumda yapı malzemeleri, enerji verimliliği, yerel yönetimlerde imar para cezaları, katı atık uygulamaları konularında bilgi verilecek.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!