
Türkiye'nin lider tavuk entegre firmaları arasındaki Beypiliç, Erpiliç, CP Piliç, Akpiliç ve Bolca Hindi firmalarının atıklarını enerjiye dönüştürmek için iki yıldır sürdürülen proje çalışması tamamlandı. Çevre kirliliği yaratan ve kokuya neden olan tavuk ve hindi atıklarının kullanılması için Bolu Valiliği ve Bolu Belediye Başkanlığı'nca yürütülen proje kapsamında Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı AK Parti'li Alaaddin Yılmaz, tavuk entegre firmalarının üst düzey yöneticileri ile atıkların enerjiye dönüşümünü sağlayacak firma yetkililerinin katıldığı toplantıda, "Tavuk ve hindi atıklarının verilmesi, toplanması, nakli ve enerjiye dönüştürülmesi ile ilgili sözleşme" imzalandı. İlk etapta Bolu merkez, Yeniçağa, Dörtdivan'da bulunan entegre tesisler ile kümeslerden elde edilen atıklar, özel araçlarla enerji üretiminin yapılacağı tesise taşınacak. Bir yılda yaklaşık 150 bin ton atık, kurulacak tesiste enerjiye dönüşecek. Atıklardan geriye kalan kül şeklindeki atıklar ise yol ve beton yapımının ham maddesi olarak kullanılacak.
Beypiliç A.Ş. Genel Müdürü Sait Koca, kümes ve entegre tesislerden alınacak atıklarla kurulacak tesiste enerji üretileceğini söyledi. Koca, "Atıkların alınıp tesise taşınma operasyonu tamamen firmanın kontrolünde olacak. Sözleşmeye imza atan firma yetkilileri olarak bizlerde bu atıkların ilgili firmaya temin edilmesi konusunda devreye gireceğiz" dedi.
Atıklardan enerji üretecek olan ZGC A.Ş. Genel Müdürü Suat Çalbıyık, 20 ay içinde projeyi bitirmeyi taahhüt ettiklerini açıklayarak toplanan atıkların ise özel dizayn edilen kapalı araçlarla fabrikaya getirileceğini belirtti.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!