
İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Seminer salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer yaptı. Sezer Bolu’daki eğitim durumu hakkında bilgi verdi.
Sezer’in ardından Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, Milli Eğitim Bakanlığı ve AİBÜ tarafından düzenlenen Matematik Çalıştayı’nın ilimiz Bolu’da düzenlendiğini bu sebeple burada olduklarını söyledi. Nitelikli öğretmen yetiştirmenin önemine değindi. Balıbey konuşmasında, “Aday öğretmenlerin oryantasyon eğitimi önemli, Bakanımız Ömer Bey göreve başladıktan sonra oryantasyon eğitimi çalışmaları başladı. Aday öğretmenlerimiz canlı video konferans sistemiyle Milli Eğitim Bakanımızla konuştu, Genel Müdürü tanıdı, Talim Terbiye Kurulu Başkanını tanıdı. Artık sistem değişiyor teknolojisi sonuna kadar kullanacağız” dedi.
Balıbey öğretmenlerin hizmetiçi eğitiminin önemine değinerek, “Öğretmenlerin yazın 1 ay eğitime alacağız, 600. 000 öğretmeni üç senede eğiteceğiz. Öğretmen eğitimini bilimsel hale getirmeliyiz. 21. Yüzyılda yıllar öncesinde oluşturulan sisteme bağlı kalmak olmaz. Öğretmen okulu kullanmalı, sekizde gelip on ikide gitmemeli. Öğretmen alanındaki gelişmeleri takip edecek, kendini geliştirecek, yenileyecek. Bu yeni sistemle öğretmenin kalitesini arttıracağız.” dedi.
Daha sonra konuşan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan, konuşmasında, “Eğitimin üç olmazsa olmazı vardır. 1. Öğrenci, 2. Öğrenci, 3.program. eğitim sistemi ile ilgili yapılan bütün çalışmalar, bütün yatırımlar, sınıf içerisinde öğretmen ve öğrenci arasında geçenler içindir. Dolayısıyla bunu çok iyi tahlil etmeliyiz. Programımızın ana felsefesi öğrenci merkezli eğitimdir. Öğrencinin öğrenmeyi öğrenmesini amaçlıyoruz. Öğretmenin anlattığı öğrencini dinlediği bir sistem istemiyoruz.” dedi.
Turan konuşmasında okul müdürlerinin önemine değinerek, “Okul bir cazibe merkezi olmalı, çevrede yaşıyanların uğrak yeri olmalıdır. Bunun için eğitim yöneticileri olarak, rutinin dışına çıkmalıyız bir yenilik ortaya koymalıyız. Alışılmış rutin davranışı devam ettirirsek eğitimde ileriye gitmemiz mümkün değildir.”dedi.
Konuşmaların ardından okul müdürlerine söz hakkı verildi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!