
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yarın Suriye'ye yapacağı kritik ziyaret öncesi, Başbakanlık'ta Davutoğlu ile birlikte Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in de katıldığı bir zirve yapıldı.
Resmi açıklama 'dış güvenlik konuları ele alındı' olurken, gündemin ağırlıklı konularından birinin Suriye'deki gelişmeler olduğu belirtildi. Toplantının ardından ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone Başbakanlığa giderek Başdanışman İbrahim Kalın'la görüştü.
Görüşmeyle ilgili "Genel bir değerlendirme yaptık. Dışişleri Bakanı Clinton'ın Davutoğlu'na verdiği mesajlar da gündeme geldi" diyen Ricciardone ile birlikte toplantıya giren isim ise dikkat çekiciydi.
Ricciardone’nin yanındaki sürpriz isim, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye konusundaki en tecrübeli diplomatlarından Fred Hof’tu.
GÖRÜŞ AYRILIĞI
Ricciardone’nin aslında bu isme eşlik ettiği ifade edilirken, diplomatik çevrelerden, Washington'la Ankara arasında Suriye'ye gösterilecek tavır konusunda görüş ayrılığı olduğu yönünde bilgi geldi.
Ankara’nın Suriye'ye İran benzeri bir yaptırım uygulanmasına sonuç getirmediği ve komşu ülkeler zarar gördüğü için karşı çıktığı ayrıca askeri bir müdahaleye de karşı olduğu belirtildi.
Washington’un, Suriye yönetiminden askerlerini derhal kışlaya çekmesini ve tüm tutukluları serbest bırakmasını istediği, Davutoğlunun Şam ziyaretinde hem Türkiye'nin hem de Amerikan yönetiminin uyarılarını Esad'a iletmesinin beklendiği kaydedildi.
ESAD'DAN YENİ ATAMA
Bu arada Türkiye’de hareketli saatler yaşanmasına neden olan Suriye’den de bir atama haberi geldi.
Resmi haber ajansı SANA, Beşşar Esad'ın, önemli görevlerde değişiklikler yapılması çerçevesinde Savunma Bakanı Ali Habib’i görevden adığı, yerine Genelkurmay Başkanı Davud Racha'yı atadığını duyurdu.
SON KONUŞAN İSPANYA
Öte yandan uluslarası kamuoyunun gitttikçe sesini yükselttiği Suriye yönetimiyle ilgili son açıklama İspanya'nın AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekreteri Diego Lopez Garrido’dan geldi.
Garrido, Suriye'de rejim karşıtı gösterilere çok sert müdahale eden Beşşar Esad rejiminin, "açık bir şekilde inandırıcılığını kaybettiğini" söyledi.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!