
Panik atak hastalarına, solunum frekansını, kalp ritmindeki değişiklikleri, kan gazları karbondioksit doygunluk oranı ve terlemeyi belirlemek için derinin geçirgenliğini ölçen bir cihaz takan bilim adamları, hastaların ataktan yaklaşık bir saat önce psikolojik açıdan stabil olmayan bir duruma girdiklerini gördü.
Ataktan önce hastaların kalp ritminin yükseldiği, solunumun yüzeyselleştiği ve krizden hemen önce karbondioksit partiyel basıncının büyük artış kaydettiği saptandı.
Araştırmayı yürüten Dr. Alicia Meuret, karbondioksit partiyel basıncındaki bu ani artışın hastada boğulma hissi yaratarak, krizi tetikliyor olabileceğini söyledi.
Bilim adamları, panik atak hastalarında krizin belirtilerinin tespit edilmesi halinde ilaçla müdahale ederek, atağın önleyebilmeyi ümit ediyor.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!