
Milli Eğitim Bakanlığı Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi 2011 yılı yerleştirme işlemlerinin, Ortaöğretime Yerleştirme Puanı'na (OYP) göre gerçekleştirildiği ve sonuçların duyurulduğu hatırlatıldı.
Bu yıl, adayların bir okula asıl kayıt hakkı kazansın veya kazanmasın, bir veya daha fazla okul için yedek kayıt hakkı kazanabildiği yeni bir uygulamaya geçildiği vurgulanan açıklamada, ''Sınav Sonuç Belgesi''nde, öğrencinin asıl kazandığı okulla yedek kazandığı okul/okullar ve yedek sırasının belirtildiği kaydedildi. Açıklamada, velilerin de ''e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi''nden sürekli bilgilendirileceklerine dikkat çekildi.
Asıl kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bugün başlayan kayıt işlemlerinin 5 Ağustos 2011 Cuma günü saat 17.00'de sona ereceği bildirilen açıklamada, asıl veya yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin süresi içerisinde kayıt yaptırmaları gerektiği, aksi halde bu haklarını kaybedecekleri ifade edildi.
Açıklamada, ''Öğrencilerimizin kayıt haklarını kaybederek mağdur duruma düşmemeleri açısından velilerimizin, e-Okul sistemi üzerinden yerleştirme takvimini takip ederek çocuklarımızın geleceğiyle ilgili büyük önem arz eden bir hususta dikkatli olmalarında fayda görülmektedir'' denildi.
Açıklamaya göre, sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen öğrencilerle başvuru yapmayan öğrencilerden genel liseye kayıt yaptırmak isteyenler için de kayıt işlemleri bugün başladı. Kayıt işlemleri için 26 Ağustos 2011 Cuma gününe kadar genel lise müdürlüklerine müracaat edilebilecek.
Sınavsız öğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenlerin ise yine aynı tarihlerde ''e-Okul'' sistemi üzerinden elektronik ortamda en fazla 10 adet tercih yaparak ''e-Kayıt'' başvurusunda bulunmaları gerekiyor. Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci kayıtlarında, terör saldırıları sonucu şehit olan ya da malul duruma düşen öğretmenlerin çocukları, şehit, malul ve muharip gazi çocuklarıyla özel eğitime ihtiyacı olan çocukların durumlarını belgelendirmeleri ve istemeleri halinde, istedikleri genel veya meslek lisesine kayıtlarının yapılmasına imkan tanındı.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!