• resmi ilanlar

Döner sermaye kıyağı

17/05/2011 00:00

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 10 milyon lirayı bulan borcu nedeniyle bazı firmaların malzeme vermemesine rağmen, Rektör Prof.Dr. Hayri Coşkun, rektör yardımcıları Prof.Dr.Akçahan Gepdiremen, Prof.Dr. Mehmet Bahar, Prof.Dr. Resul Eryiğit’in döner sermayeden aldıkları ücretler dudak uçuklatıyor.

Rektör ve rektör yardımcıları döner sermayeden tavandan ücret alırken, hastanenin döner sermayesine fiilen katkı sağlayan sağlık ve idari personelin tabandan ve tabana yakın seviyeden pay almaları rahatsızlık yaratıyor.

Asistanların döner sermaye ödeneklerini alamaması, bir çok akademisyen ve asistanın ayrılarak özel hastaneler ve başka üniversitelerde göreve gelmesiyle gündeme gelen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin borcu yaklaşık 10 milyon TL’ye ulaştı. Birçok firma borcundan dolayı tıbbi malzeme vermezken, hastaneye doğrudan katkıları olmayan rektör ve yardımcıların döner sermayeden aldıkları ücretler dikkat çekiyor. Rektör Hayri Coşkun döner sermayeden 10 bin TL’nin üzerinde ücret alarak, maaşı ile birlikte Bolu’da en çok kazanan yöneticilerin başında gelirken, rektör yardımcıları Prof.Dr.Akçahan Gepdiremen, Prof.Dr. Mehmet Bahar, Prof.Dr. Resul Eryiğit’in 8 bin TL’ye ulaşan ücretler aldıkları bildirildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne fiilen gelir sağlayan sağlık ve idari personel ise tabana yakın veya orta seviyede katkı payı alıyor. Üniversitenin gelir elde etmesine fiilen katkı sağlayan çalışanlar, döner sermayelerinde düşüş yaşayınca huzursuz oldu.

 

DÖNER SERMAYEDEN MİLYONLAR ÖDENİYOR

Rektör, rektör yardımcıları, Tıp Fakültesi dekanı ve dekan yardımcılarının, başhekim ve başhekim yardımcılarına tavandan verilen döner sermaye katkı payları bir yılda yaklaşık 8-9 milyon TL’yi bulurken, üniversitenin aracının, masa ve sandalyesinin bağış yolu ile alınmaya çalışılması ise tepki görüyor.

 

BORÇ SORUN OLDU

Döner sermaye dağılımında adaletli davranılmadığını ifade edenler, “Üniversitenin yaklaşık 10 trilyonluk liralık borcu var. Birçok firma borcundan dolayı tıbbi malzeme vermiyor. Borç ortada ama yöneticilerin de tavandan döner sermaye almaları tuhaf. Ayrıca hastaneye araç, masa, sandalye gibi malzemeler de bağış yolu ile alınmaya çalışılıyor” dediler.

 

ADİL OLUNMASI İSTENİLİYOR

Döner sermayenin dağıtımında adil olunmasını isteyenler, “Doğrudan hastaneye katkıları olmayan kişiler döner sermayeden tavandan ücret alıyorlar. Oysa ki hastaneye fiilen katkıları olan kişilere ise taban veya tabana yakın bir orandan ücret veriliyor. Birçok kişinin döner sermaye payları düştü. Ayrıca artık yıllık izinlerde döner sermaye payları verilmiyor. Rektör belki de Bolu’da valimizden bile çok ücret alıyordur. Bu konuda daha adil olunmasını ve hastanenin yaşadığı sorunların çözüme kavuşmasını istiyoruz” dedi.

 

YORUMLAR  (Toplam 4 yorum)

  • döndü  (27.07.2012 16:10:20)

    bunlar iyi günler .daha neler duyup göreceğiz. alınları secdeye rahat gidiyor mu ? kul hakkı yedikleri ilk değilki nasıl olacak bu işler böyle bakalım. acımasızlık.Allah ıslah etsin.

  • Alime Sezin  (17.06.2011 14:57:06)

    Mengen Gözecik köyüne bir imam fazla iken, torpilli bir imam kendi isteğiyle müezzin olarak atandı. Ama "görev yerine" gitmeden eski yerinde bekliyor, maaş alıyor.Koca profesörlere döner için yazı yazıyorsunuz.

  • bolu teknisyen  (18.05.2011 05:26:36)

    gecesini gündüzüne katarak büyük özveri ile çalışan teknik personelin döner sermaye katkı payı P kesilmiştir.bilgilerinize

  • MEHMET CAN DUYARLI  (18.05.2011 02:31:14)

    Ya bu ülkenin kaderidir.Vatan,millet,Çanakkale.Bundan öncekiler yaptığı gibi bundan sonrakilerde yapacaktır.Bu bu Çoğrafyanın bu ülkenin kaderidir.Bu bütün kurumlarda,bütün kuruluşlarda böyledir.Herkes kendi işine bakar.Ne yazikki bu kaderimizdir.

  • Yorum yazın!
     1250 karakter yazabilirsiniz

    Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: