
SGK, bugünden itibaren uygulamaya koyuyor... SGK, bugünden itibaren tansiyon ve kolesterol ilaçları için rapor isteyecek. Bronşit ve prostat ilaçlarında rapor süresi de 2 yıldan 6 aya çekildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu, bugünden itibaren uygulamaya başlanan yeni Sağlık Uygulama Tebliği`nin hasta sağlığını koruma, doğru ilaç kullanımını sağlama ve kanser gibi tehlikeli hastalıkları önceden teşhis etme hedefleri doğrultusunda çıkarıldığını açıkladı. Hastalar yakın takipte Tansiyon hastalarının büyük bölümünün kullandığı `Anjiotensin Reseptör Blokörü` (ARB) grubu ile kolesterol ilaçları için rapor istenecek. Bronşit ve prostat ilaçlarında rapor süresi de 2 yıldan 6 aya çekildi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, değişikliğin şeker hastalarından sonra diğer hastaları da zora sokacağını savundu. SGK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Ali Edi zer de, amaçlarının hastaları doğru ilaç kullanımı yoluyla korumak olduğunu söyledi. Edizer, yeni uygulamayla hastaları yakın takibe almayı hedeflediklerini de belirtti.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!