
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Mardin’de düzenlenen etkinlikte konuştu.
Aile Sigortasını Mardin’de anlatan Kılıçdaroğlu, sigorta kapsamında ihtiyacı olan her aileye en az 600 lira verileceğini, ailede fert sayısı arttıkça yapılan yardım miktarının da artacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu konuşmasında şu mesajları verdi:
Mardin’deyiz. Dinlerin buluştuğu, dillerin kaynaştığı dünyanın en güzel kentindeyiz.
Dünya Kadınlar Günü diyoruz. Acaba kadınlar için sadece 1 günü mü ayırmalıyız. Hayır. Annelerimizin, bacılarımızın, eşlerimizin dertlerini acılarını paylaşmak zorundayız.
Şiddeti reddedeceğiz. Kadınlara şiddeti her ortamda reddedeceğiz. Kadınları bu toplumun en güçlü unsuru haline getireceğiz.
Hayatın yarısı kadınlar. Elmanın yarısı gibi. Çocuklar babaya biraz mesafeli. Dillerini anneden öğrenirler. Dertlerini anneye anlatırlar. Yapacağımız bir şey var: Kadınların okuması. Erkekler eğitildiği zaman kadını baş tacı ederler.
İHTİYACI OLAN AİLEYE EN AZ 600 LİRA
Biz bir proje geliştirdik. Aile sigortası getireceğiz dedik. CHP iktidarında hiçbir ailenin geliri ayda 600 liranın altına düşmeyecek.
Kadınlarımıza ekonomik güvence vereceğiz. Bu güvencenin miktarı en az 600 lira. Evde kalan sayısı fazla olursa bu miktar artacak. Özelliği şu, “önümüzdeki ay olacak mı olmayacak mı” diye kimse düşünmeyecek. Bu para kadının hesabına yatacak. Böylece kadın ailenin temel unsuru olacak.
Çoluk, çocuk, kadını kimseye minnet ettirmeyeceğiz. Yoksulluk varsa kadının günahı ne. Bu politikalar Türkiye’deki yoksul sayısını arttırdı.
Türkiye’de yoksul sayısı 12 milyon 705 bin kişi. Başbakan bir de diyor ki, “Bu yoksul sayısı az bir de kayıt dışı yoksul var.”
Diyorlar ki Aile sigortası için parayı nereden bulacaksınız. Size söz ben bu parayı bulacağım. Bu para birilerinin dediği gibi öyle çok değil. Bütün kamu harcamaları arasında küçük bir orana tekabül ediyor.
Bu sizin hakkınızdır. Anayasanın 63. maddesi, “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir” der.






























Fuat Bayramoğlu
LİDERİ YENMEK, GALİBİYETLERİN EN GÜZELİ
Fatma Marmara
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN
Mehmet İşgörücü
YÜZÜNCÜ YILDA BOLU’DA TİYATRO
Ayşe KUDU
BİLİNÇALTIMIZIN TRAFİK HALİ
Duygu Güler
HOŞGELDİN ATAM
Hikmet Baydar
DÖVİZDE SON DURUM..
Tahir Semih Özçelik
VİZYON VE İNOVASYON
Rahmi Tamer Özçelik
PİŞMANLIK
Genc-i Nihan
GLOBALLEŞEN DÜNYADA NORMALLEŞEN TERİM ‘FAİZ’
Ekrem Çetinkaya
YATA YATA
Fevzi Saçlı
ÇÖPE ATILMA KORKUSU SARDI BENİ
Kemal Bilsel Sarısözen
MAKULU GÖREMEYEN DÜŞÜNCENİN,NE ÖNÜNDEN, NE DE ARKASINDAN GİDİLİR
Mehmet Korkusuz
KORKUSUZ YORUM
Fatma Kubilay
TÜRKMENLER’İ YALNIZ BIRAKMAYALIM….
M. Cengiz Poyraz
MİRAP MI, SAHNE Mİ? CÜBBE Mİ, KOSTÜM MÜ ?
Ebru Eyvazoğlu
AK PARTİ, CEMAAT VE BİZ
Dr.Ahsen SAÇLI
ENERJİDE TOPLUMSAL MALİYET
Murat Çelik
Bolu’nun şovmen vekilleri!